Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Αιματηρή επίθεση στην Καμπούλ – Τουλάχιστον 40 νεκροί και 30 τραυματίες

Αφγανιστάν: Αιματηρή επίθεση στην Καμπούλ – Τουλάχιστον 40 νεκροί και 30 τραυματίες
Η έκρηξη έγινε κοντά στο Πρακτορείο Ειδήσεων Afghan Voice και στο σιιτικό πολιτιστικό κέντρο Tebyan
Τουλάχιστον 40 νεκρούς και περισσότερους από 30 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης αυτοκτονίας που έγινε σήμερα το πρωί κοντά στα γραφεία του Πρακτορείου Ειδήσεων Afghan Voice και στο πολιτιστικό κέντρο Tebyan.
Οι αρχικές πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας έκαναν λόγο για επίθεση από βομβιστή αυτοκτονίας στο Πρακτορείο Ειδήσεων με 4 νεκρούς και 18 τραυματίες, αλλά στη συνέχεια το υπ. Εσωτερικών ανακοίνωσε πως ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος και ότι η επίθεση έγινε σε πολιτιστικό κέντρο Σιιτών που βρίσκεται κοντά στο Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως αναφέρει το Reuters, η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που στα γραφεία του Πρακτορείου Ειδήσεων βρίσκονταν αρκετοί φοιτητές που παρακολουθούσαν μια επιστημονική συζήτηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, της πρώτης έκρηξης στα γραφεία του Πρακτορείου Ειδήσεων ακολούθησε και δεύτερη κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τη νέα αυτή αιματηρή επίθεση στην Καμπούλ, αν και πιθανολογείται ότι πίσω από αυτήν βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος, μια και τους τελευταίους μήνες το ISIS έχει πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων κατά σιιτικών στόχων στο Αφγανιστάν.
Σε ανάρτηση του στο twitter ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Zabihullah Mujahid αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή των Ταλιμπάν στην επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης