Τελευταία Νέα
Διεθνή

Abe (Ιαπωνία): Οι επιχειρήσεις πρέπει να αυξήσουν τους μισθούς τουλάχιστον κατά +3% το 2018

Abe (Ιαπωνία): Οι επιχειρήσεις πρέπει να αυξήσουν τους μισθούς τουλάχιστον κατά +3% το 2018
Ο ιάπωνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία του να διατηρθεί και να ενισχυθεί η οικονομική ανάκαμψη της χώρας κατά το επόμενο έτος
Έκκληση προς τις επιχειρήσεις της Ιαπωνίας να αυξήσουν τους μισθούς κατά +3% ή και περισσότερο μέσα στο 2018 απηύθυνε ο πρωθυπουργός της χώρας, Shinzo Abe, προκειμένου να διευρύνουν τα οφέλη της τρέχουσας οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Ειδικότα, όπως ανέφερε ο Abe κατά τη διάρκεια επιχειρηματικού συνεδρίου, «πρέπει να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τον θετικό οικονομικό κύκλο της Ιαπωνίας το επόμενο έτος ώστε να επιτύχουμε τον μακροπρόθεσμο στόχο μας να νικήσουμε τον αποπληθωρισμό».
«Γι αυτό το λόγο θα ήθελα να ζητήσω από τις εταιρείες να αυξήσουν τους μισθούς κατά +3% ή και περισσότερο κατά την επόμενη άνοιξη», δήλωσε ο Abe, αναφορικά με το νέο οικονομικό έτος της χώρας το οποίο ξεκινά τον Απρίλιο του 2018.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνηση, από το 2014 μέχρι σήμερα, οι μισθοί των μεγάλων επιχειρήσεων αυξάνονται κατά περίπου +2% ετησίως, την ίδια στιγμή που μία αύξηση άνω του +3% θα μπορούσε να βοηθήσει την Κεντρική Τράπεζα της χώρας να επιτύχει τον στόχο πληθωρισμού στο 2%.
Όπως ανέφερε στο ίδιο συνέδριο και ο επικεφαλής της Bank of Japan, Haruhiko Kuroda, οι εταιρείες παραμένουν διστακικές στο να αυξήσουν τους μισθούς επειδή είχαν συνηθίσει να δίνουν προτεραιότητα στην εξασφάλιση της απασχόλησης κατά τη διάρκεια των 15 ετών αποπληθωρισμού.
«Με τους καταναλωτές να παραμένουν απρόθυμοι στο να αποδεχθούν τις αυξήσεις των τιμών, πολλές επιχειρήσεις ανησυχούν για την απώλεια πελατών εάν αυξήσουν τις τιμές», ανέφερε ο Kuroda, προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «φαίνεται πολύ δύσκολο για πολλές επιχειρήσεις να κάνουν το πρώτο βήμα για να αυξήσουν τις τιμές τους, περιμένωντας να δουν τι θα κάνουν και οι άλλες επιχειρήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης