Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres (ΟΗΕ): Η Β. Κορέα πρέπει να αποπυρηνικοποιηθεί ώστε να υπάρξει σταθερότητα στην περιοχή

Guterres (ΟΗΕ): Η Β. Κορέα πρέπει να αποπυρηνικοποιηθεί ώστε να υπάρξει σταθερότητα στην περιοχή
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ χαρακτήρισε τις κυρώσεις σε βάρος της Πιονγιάνγκ ως «κλειδί» για την επίλυση του πυρηνικού της ζητήματος
Στη συλλογική προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας ώστε να εφαρμοστούν πλήρως οι κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας αναφέρθηκε σήμερα (14/12) ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres, χαρακτηρίζοντας τις κυρώσεις ως «κελιδί« για την επίλυση του πυρηνικού ζητήματος της χώρας.
Ειδικότερα, ο Guterres, ο οποίος είχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, τόνισε ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να αποπυρηνικοποιηθεί ώστε να επιστρέψει η ειρήνη και η σταθερότηα στην περιοχή, ενώ πρόσθεσε ότι τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας πρέπει να εφαρμόζονται πλήρως από όλα τα κράτη.
«Τα μέτρα είναι ζωτικής σημασίας για να διπλασιαστεί η εφαρμογή των κυρώσεων και να επιτευχθεί ο στόχος της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου», υπογράμμισε ο γ.γ. του ΟΗΕ, για να τονίσει εν συνεχεία τη σημασία να υπάρξει μία διπλωματική επαφή προκειμένου να υπάρξει μία ειρηνική επίλυση του ζητήματος.
Από την πλευρά του, ο Abe συμφώνησε με τον Guterres ότι ο πιθανός διάλογος με τη Βόρεια Κορέα πρέπει να έχει νόημα και να στοχεύει στην αποπυρηνικοποίηση της χώρας.
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Rex Tillerson, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον είναι ανοικτή απέναντι σε ενδεχόμενες συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα, ωστόσο η πλευρά του Λευκού Οίκου τόνισε ότι πρώτα πρέπει να ληφθούν ορισμένες ουσιαστικές ενέργειας προς την αποπυρηνικοποίηση της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης