Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Συμφωνήσαμε με τον Verhofstadt (ΕΕ) για τη σημασία της συμφωνίας

Davis (Βρετανία): Συμφωνήσαμε με τον Verhofstadt (ΕΕ) για τη σημασία της συμφωνίας
Συμφωνήσαμε με τον Verhofstadt για τη σημασία της προκαταρκτικής συμφωνίας, δήλωσε ο Davis 
Για τη σημασία της συμφωνίας που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ να προχωρήσουν οι συνομιλίες του «διαζυγίου» στην επόμενη φάση, δήλωσε σήμερα (12/12/2017) ο βρετανός υπουργός Brexit, David Davis, ότι συμφώνησε με τον επικεφαλής διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις διαπραγματεύσεις, Guy Verohfstadt.
Νωρίτερα, ο Verhofstadt είχε αναφέρει στο «Twitter» ότι τα προχθεσινά σχόλια του Davis, σχετικά με τη μη δεσμευτικότητα της προκαταρκτικής συμφωνίας, «δεν βοηθάνε και υπονομεύουν την εμπιστοσύνη».
«Ευχαρίστηση, όπως πάντα, να μιλάω με τον φίλο μου Guy Verohfstadt - συμφωνήσαμε και οι δύο για τη σημασία της Κοινής Έκθεσης.
Ας συνεργαστούμε για να την μετατρέψουμε σε νομικό κείμενο το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Davis με ανάρτησή του στο «Twitter».
«Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην επόμενη φάση, συμπεριλαμβανομένης μιας κορυφαίας κοινής προτεραιότητας:
τη διασφάλιση ότι οι διοικητικές διαδικασίες για τους πολίτες είναι όσο το δυνατόν βελτιστοποιημένες τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην ΕΕ», συνέχισε ο ίδιος.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης