Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στη Ν. Υόρκη - Τραυματίες σε έκρηξη σε σταθμό λεωφορείων, συνελήφθη ύποπτος

Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στη Ν. Υόρκη - Τραυματίες σε έκρηξη σε σταθμό λεωφορείων, συνελήφθη ύποπτος
Έκρηξη σημειώθηκε σε σταθμό λεωφορείων στο Μανχάταν της Ν. Υόρκης
(upd7) Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα (11/12/2017), γύρω στις 15:00 ώρα Ελλάδας, σε σταθμό λεωφορείων στο κεντρικό Μανχάταν, με την Αστυνομία της Νέας Υόρκης να αναφέρει ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος, ενώ φέρεται να έχουν τραυματιστεί τρεις άνθρωποι.
Συγκεκριμένα, η έκρηξη σημειώθηκε στην 42η Οδό και την 8η Λεωφόρο, σε μια σήραγγα όπου ενώνονται οι μεταφορικοί κόμβοι της Times Square και του σταθμού λεωφορείων της Λιμενικής Αρχής, με τις αρχές να προχωρούν στην εκκένωση συρμών του υπόγειου σιδηρόδρομου.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης, τρεις άνθρωποι που βρίσκονταν πολύ κοντά στο σημείο τραυματίστηκαν, αλλά κανενός η ζωή δεν διατρέχει κίνδυνο.
Ο δήμαρχος της πόλης, Bill de Blasio, ανακοίνωσε ότι η έκρηξη ήταν «απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας», ενώ ανέφερε ότι πιστεύεται ότι ο ύποπτος έδρασε μόνος του.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αστυνομίας, James O'Neill, ανακοίνωσε ότι την έκρηξη προκάλεσε ο 27χρονος Akayed Ullah, ο οποίος έφερε πάνω στο σώμα του «έναν υποτυπώδη εκρηκτικό μηχανισμό».
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη, φέρει «σωματικά τραύματα και εγκαύματα».
Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι ο ύποπτος είναι από το Μπαγκλαντές και ζούσε στο Μπρούκλιν, ενώ βρισκόταν στη χώρα εδώ και επτά χρόνια.
Νωρίτερα, το «Bloomberg» μετέδιδε, επικαλούμενο πηγή της Αστυνομίας, πως ο ύποπτος φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο «WPIX» μετέδιδε πως ένας άνδρας που έφερε «ενδεχομένως έναν δεύτερο μηχανισμό» συνελήφθη σε σήραγγα του μετρό.
Το τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι «WABC», επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μετέδωσε ότι είναι πιθανό να πυροδοτήθηκε μια βόμβα σε σωλήνα σε υπόγεια διάβαση στη Λιμενική Αρχή.
Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Bill Bratton, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC πως ενημερώθηκε ότι ο ύποπτος είναι από το Μπανγκλαντές και ενήργησε στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από τις αρχές.

Νωρίτερα, η Αστυνομία της Νέας Υόρκης είχε αναφέρει στον επίσημο λογαριασμό της στο «Twitter» πως ερευνά πληροφορίες για μια έκρηξη άγνωστης προέλευσης στο κεντρικό Μανχάταν:



Ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ενημερώθηκε για το συμβάν, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Sarah Sanders.

De Blasio (Δήμαρχος Ν. Υόρκης): Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης η έκρηξη στο Μανχάταν

«Απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας» ήταν η έκρηξη στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Bill de Blasio.
Ο ίδιος ανέφερε πως δεν είναι γνωστά άλλα περιστατικά και ότι πιστεύεται ότι ο ύποπτος έδρασε μόνος του.

Η New York Post δημοσίευσε φωτογραφία με τη σύλληψη του δράστη:




To σημείο της έκρηξης: 



Συνεχής ενημέρωση...

Πρώτη ενημέρωση 14:59:37, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης