Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία: Η αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης δεν εξυπηρετεί την περιφερειακή σταθερότητα

Βουλγαρία: Η αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης δεν εξυπηρετεί την περιφερειακή σταθερότητα
Η Βουλγαρία πιστεύει ότι η συζήτηση των συνθηκών ειρήνης και των υφιστάμενων συνόρων, δεν είναι επωφελής για τη διεθνή κοινότητα
Οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης που ορίζει τα σύνορα των της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν θα συνέβαλε στη σταθερότητα στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017.
Η ανακοίνωση έρχεται μία μέρα μετά τη δήλωση από τον Τούρκο Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ελλάδα, ότι ορισμένες λεπτομέρειες στη Συνθήκη της Λωζάννης, που όρισαν τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας, ήταν ασαφείς και ότι μία βιώσιμη λύση στα ζητήματα στο Αιγαίο και την Κύπρο ήταν απαραίτητη.
"Η Βουλγαρία πιστεύει ότι η συζήτηση των συνθηκών ειρήνης και των υφιστάμενων συνόρων, δεν είναι επωφελής για τη διεθνή κοινότητα και τη σταθερότητα στην περιοχή", ανέφερε το υπουργείο.
"Κάθε αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών μπορεί να γίνει μόνο με κοινή συμφωνία μεταξύ των χωρών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο", ανέφερε, προτρέποντας τους γείτονές της να "συνεχίσουν την πορεία του διαλόγου".
Το υπουργείο δήλωσε ότι έχει συζητήσει το ζήτημα με τον Τούρκο πρεσβευτή στη Σόφια.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος απέκλεισε επίσης την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης του 1923.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης