Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανός υπουργός Brexit): Δεν ξέρουμε ακόμα το κόστος του Brexit στη βρετανική οικονομία

tags :
Davis (Βρετανός υπουργός Brexit): Δεν ξέρουμε ακόμα το κόστος του Brexit στη βρετανική οικονομία
Δεν είναι απαραίτητο επί του παρόντος να υπολογίσουμε πόσο κοστίζει η αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ είπε ο Davis
Την θέση ότι η Μ. Βρετανία δεν έχει πραγματοποιήσει επίσημη ανάλυση ανά τομέα για τον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει στη βρετανική οικονομία το Brexit διατύπωσε ο αρμόδιος Βρετανός υπουργός, David Davis.
Σε ομιλία του σε επιτροπή του Βρετανικού Κοινοβουλίου ο Davis είπε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο επί του παρόντος.
«Δεν υπάρχει εκτίμηση για τον συστημικό αντίκτυπο, εξ’ όσων γνωρίζω.
Θα είναι πιο κατάλληλο να διενεργηθεί μια τέτοια ανάλυση αργότερα κατά τη διαδικασία διαπραγμάτευσης» είπε ο Davis προκαλώντας αντιδράσεις μελών της Επιτροπής, τα οποία υποστήριξαν ότι σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι η κυβέρνηση είχε πολύ λεπτομερείς αναλύσεις για τον αντίκτυπο από το Brexit και τον κατηγόρησαν για ανικανότητα και ανειλικρίνεια.
«Σε κάποια φάση θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ποσοτικοποιήσουμε τον αντίκτυπο από διάφορες εκβάσεις της διαπραγμάτευσης όσο προχωρούμε σε αυτές – λαμβάνοντας υπόψιν ότι δεν έχουμε ακόμα ξεκινήσει τη δεύτερη φάση (των διαπραγματεύσεων)» υποστήριξε ο Davis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης