Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Η κυβέρνηση δεν έχει πραγματοποιήσει μελέτες αναφορικά με τις επιπτώσεις του Brexit

Davis (Βρετανία): Η κυβέρνηση δεν έχει πραγματοποιήσει μελέτες αναφορικά με τις επιπτώσεις του Brexit
Ο υπουργός για το ζήτημα του Brexit τόνισε ότι δε χρειάζεται να πραγματοποιηθούν επίσημες αξιολογήσεις για να διαπιστωθεί ο αντίκτυπος που θα έχει μία άτακτη έξοδος της χώρας από την ΕΕ
Το γεγονός ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει πραγματοποιήσει μελέτες αναφορικά με τον αντίκτυπο που θα έχει το Brexit ανά τομέα επιβεβαίωσε σήμερα (6/12) ο αρμόδιος υπουργός, David Davis, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής της χώρας.
Ειδικότερα, ερωτηθείς από τον πρόεδρος της επιτροπής, Hilary Benn, ο Davis δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει εξετάσει τις συνέπειες για τις βρετανικές βιομηχανίας από το Brexit, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η δημοσίευση σχετικών μελετών θα υπονόμευε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και ενδεχομένως θα αποκάλυπτε ευαίσθητες πληροφορίες.
Ωστόσο, όταν ο Benn ζήτησε από τον Davis να επιβεβαιώσει εάν η κυβέρνηση έχει καταρτίσει μελέτες σχετικά με τον αντίκτυπο του Brexit στις αυτοκινητοβιομηχανίες, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τον αεροδιαστημικό τομέα, ο βρετανός υπουργός απάντησε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί σε όλους.
«Δε χρειάζεται να να πραγματοποιηθούν επίσημες αξιολογήσεις για να διαπιστώσει κάποιος ότι εάν υπάρχουν ρυθμιστικά εμπόδια, αυτό θα έχει αντίκτυπο», τονίζει ο Davis, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι «η εκτίμηση αυτών των αποτελεσμάτων δεν είναι τόσο απλή όσο οι άνθρωποι φαντάζονται».
Ωστόσο, ο Davis διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει «μία σημαντική επιχείρηση σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit».
Σημειώνεται ότι τα σχόλια του βρετανού υπουργού έρχονται σε μία χρονική περίοδο όπου Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του Brexit, με το συνοριακό κομμάτι της Βόρειας Ιρλανδίας να αποτελεί «αγκάθι» των συζητήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης