Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Lamborghini παρουσιάζει το πρώτο SUV στην ιστορία της – Θα στοιχίζει 170.000 ευρώ

tags :
Η Lamborghini παρουσιάζει το πρώτο SUV στην ιστορία της – Θα στοιχίζει 170.000 ευρώ
Με την ονομασία Urus, το SUV θα βοηθήσει την Lamborghini να αποκτήσει πρόσβαση σε νέες αγορές
Η Lamborghini παρουσίασε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017το πρώτο της αυτοκίνητο SUV, καθώς η εταιρεία ιδιοκτησία Volkswagen, προσπαθεί να κερδίσει ένα μερίδιο σε μία ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.
Η Lamborghini, πιστεύει ότι το μοντέλο μπορεί να διπλασιάσει τους ετήσιους όγκους πωλήσεών της, οι οποίοι ανήλθαν σε 3.457 αυτοκίνητα το 2016.
Με την ονομασία Urus, το SUV θα βοηθήσει την εταιρεία να αποκτήσει πρόσβαση σε νέες αγορές και σε ομάδες πελατών που παραδοσιακά δεν προσελκύονται από τα σπορ αυτοκίνητα.
"Είναι μια αληθινή Lamborghini όσον αφορά το σχεδιασμό, τις επιδόσεις, τη δυναμική οδήγηση και το συναίσθημα, καθώς και την καθημερινή οδήγηση σε μία σειρά από περιβάλλοντα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Stefano Domenicali.
Το πρώτο SUV Urus θα παραδοθεί την άνοιξη του επόμενου έτους, με τιμή λιανικής πώλησης στην Ευρώπη στα 171.429 ευρώ, χωρίς τους φόρους.
Το μοντέλο σηματοδοτεί την είσοδο της Lamborghini σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές οχημάτων.
Οι συνολικές πωλήσεις crossover και SUV αυξήθηκαν στα 26,47 εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2016 από 7,93 εκατομμύρια μόλις μια δεκαετία νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία της IHS Markit, ενώ προβλέπει ότι θα αυξηθούν σε 34,34 εκατομμύρια οχήματα έως το 2020.
Οι πωλήσεις των πολυτελών SUV, με μοντέλα όπως τα Mercedes G-Class και Bentley Bentayga, έχουν αυξηθεί σχεδόν 5 φορές τα τελευταία έξι χρόνια έως το 2016, πρόσθετει η IHS.
"Θα διαθέτει λειτουργίες οδήγησης με δυνατότητες εκτός δρόμου, όπως το χιόνι ή η άμμος.
Αυτό θα το κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό σε αγορές όπου τα σπορ αυτοκίνητα είναι λιγότερο κατάλληλα", δήλωσε ο Ian Fletcher, αναλυτής της IHS Markit.
Ο Fletcher προβλέπει ότι οι ετήσιες πωλήσεις του Urus αναμένονται σε περίπου 2.900 αυτοκίνητα το 2019 και το 2020, αποτελώντας περίπου τις μισές συνολικές πωλήσεις της Lamborghini.
Η γκάμα της εταιρείας περιλαμβάνει σήμερα τα σπορ αυτοκίνητα Huracan και Aventador.
Η Lamborghini, μία από τις σταθερές μάρκες super-luxury της Volkswagen μαζί με τις Bentley και Bugatti, δήλωσε ότι μια plug-in υβριδική έκδοση του Urus θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης