Τελευταία Νέα
Διεθνή

Breibart: Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν MME στην Ουγγαρία για να στραφούν κατά του πρωθυπουργού Viktor Orban

Breibart: Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν MME στην Ουγγαρία για να στραφούν κατά του πρωθυπουργού Viktor Orban
Η χρηματοδότηση στα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώθηκε από το ίδιο το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Με το ποσό των 700.000 δολαρίων ενισχύει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ουγγρικά μέσα ενημέρωσης με στόχο την ανατροπή της συντηρητικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Viktor Orban ο οποίος τάσσεται κατά της παγκοσμιοποίησης,
Η χρηματοδότηση ανακοινώθηκε από τον Αμερικανό υφυπουργού Εξωτερικών David Kostelancik, ο οποίος κατά το παρελθόν φαινόταν να επικρίνει ανοιχτά την κυβέρνησης  του Trump υπογραμμίζοντας «εμφανείς ασυνέπειες στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ» και σημειώνοντας πως δεν είναι «fake news»  κάθε κριτική στις αποφάσεις του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με το breibart.com.
Η χρηματοδότηση στα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης  επιβεβαιώθηκε από το ίδιο το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, πηγή του οποίου έκανε λόγο για υποστήριξη στη «δημοκρατία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σε πολλές χώρες.
Η ίδια πηγή ισχυρίστηκε, πως η χρηματοδότηση δόθηκε, προκειμένου να στηριχθούν τα ουγγρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να αυξήσουν το κοινό τους και την οικονομική βιωσιμότητα ».
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επανέλαβε τον ισχυρισμό του Kostelancik ότι πάρα πολλά ουγγρικά δελτία ειδήσεων είναι υπέρ της κυβέρνησης του Viktor Orban, o οποίος έχει αποκτήσει ισχυρούς εχθρούς, αντιτιθέμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη μαζική μετανάστευση και οικοδομώντας έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό συνοριακό τοίχο.
Βασικός αντίπαλος του Ούγγρου πρωθυπουργού είναι ο δισεκατομμυριούχος George Soros, ο οποίος θεωρεί τους Ευρωπαίους πολιτικούς ως «αξιόπιστους σύμμαχους στον αγώνα για «ανοικτά σύνορα», σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης