Τελευταία Νέα
Διεθνή

Abe (Ιαπωνία): Θα εργαστούμε από κοινού με την Κεντρική Τράπεζα για να αντιμετωπίσουμε τον αποπληθωρισμό

Abe (Ιαπωνία): Θα εργαστούμε από κοινού με την Κεντρική Τράπεζα για να αντιμετωπίσουμε τον αποπληθωρισμό
Τη δέσμευσή του να συνεργαστεί στενά με την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας για να αντιμετωπίσει τον αποπληθωρισμό διαβεβαίωσε σήμερα (20/11) ο πρωθυπουργός της χώρας, Shinzo Abe, τονίζοντας παράλληλα ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο, ο Abe εξέφρασε την ελπίδα του ότι η Bank of Japan θα συνεχίσει την τολμηρή νομισματική χαράλωσή της για να επιτύχει τον στόχο του πληθωρισμού στο 2%, ενώ πρόσθεσε ότι θα αφήσει συγκεκριμένα μέτρα νομισματικής πολιτικής στην κεντρική τράπεζα.
«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένω και των φορολογικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ωθήσουμε τους μισθούς υψηλότερα και να τερματίσουμε τον συνεχή αποπληθωρισμό της χώρας», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Abe, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε δεσμευτεί να «απαλλάξει τη χώρα από τον πληθωρισμό οριστικά».
Οι δηλώσεις του ιάπωνα πρωθυπουργού έρχονται σε μία χρονική περίοδο όπου ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών της χώρας παρέμεινα σταθερός τον Οκτώβριο του 2017, γεγονός που θα συμβάλλει για ακόμα έναν μήνα στην οικονομική της ανάκαμψη κατά το τρέχον τρίμηνο.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +14% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2016, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street Journal.
Παράλληλα, οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση για 11ο συνεχόμενο μήνα, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και στο ασθενέστερο γεν.
Σε ότι αφορά το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας για τον ίδιο μήνα, αυτό κατέγραψε πλεόνασμα ύψους 2,54 δισ. δολ. την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν πλεόνασμα ύψους 2,94 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης