Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Erian: Μόνο με διαρθρωτικές αλλαγές θα διαρκέσει η οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης

El Erian: Μόνο με διαρθρωτικές αλλαγές θα διαρκέσει η οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης
Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Allianz, για να διαρκέσει η οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης θα πρέπει να συνοδευτεί από διαρθρωτικές αλλαγές
Την άποψη ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης θα διαρκέσει μόνο εάν αυτή συνοδευτεί από διαρθρωτικές αλλαγές εκφράζει ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Mohamed El-Erian.
Όπως αναφέρει σε άρθρο του στο Bloomberg, οι αλλαγές θα πρέπει να συμβούν σε τέσσερις τομείς:
1. Ενίσχυση των κινητήριων δυνάμεων της ανάπτυξης, συνδυάζοντας την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν καθυστερήσει με μια έμφαση στην οικονομικά και χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση.
Αυτό σημαίνει την πλήρη τραπεζική ένωση και καλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση στη νομισματική ένωση.
2. Η οικοδόμηση μιας καλύτερης συνεργασίας μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία.
Βασικά χαρακτηριστικά αυτής της συνεργασίας θα μπορούσαν να είναι η περισσότερη δράση από την πλευρά της Γερμανίας, ενώ η Γαλλία -που θέλει να δράσει αλλά δεν μπορεί- θα πρέπει να κάνει περισσότερες προσπάθειες για να βάλει σε τάξη την εγχώρια οικονομία.
3. Η αντιμετώπιση των αποσχιστικών κινημάτων, που μακροπρόθεσμα είναι πιο σοβαρά για την ΕΕ και την ευρωζώνη από το Brexit.
4. Η ανάπτυξη πιο συγκεκριμένων συλλογικών απαντήσεων σε σημαντικές προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με συνεργασία.
Τα ευρωομόλογα και η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι πρώτα στον κατάλογο των μεγάλων θεμάτων.
Ωστόσο μπορεί να είναι πιο ελπιδοφόρο -τουλάχιστον τακτικά- να αρχίσουμε με μια κοινή απάντηση στα πιο πρόσφατα ζητήματα που τίθενται από την τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο οραματικής προσέγγισης στη φορολογία, στους ρυθμιστικούς κανόνες και αξιολόγησης των ευρύτερων διαρθρωτικών επιπτώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης