Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν για 11ο συνεχόμενο μήνα οι εξαγωγές τον Οκτώβριο 2017

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν για 11ο συνεχόμενο μήνα οι εξαγωγές τον Οκτώβριο 2017
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι εξαγωγές στην Ιαπωνία τον Οκτώβριο του 2017, σε ετήσια βάση, δεχόμενες ώθηση από την ισχυρή ζήτηση οχημάτων και εργαλείων για τη δημιουργία ημιαγωγών από τις χώρες του εξωτερικού.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +14% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2016, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street Journal.
Παράλληλα, οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση για 11ο συνεχόμενο μήνα, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και στο ασθενέστερο γεν.
Σε ότι αφορά το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας για τον ίδιο μήνα, αυτό κατέγραψε πλεόνασμα ύψους 2,54 δισ. δολ. την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν πλεόνασμα ύψους 2,94 δισ. δολ.
Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο, το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας με τις ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά +11,3% σε ετήσια βάση, στα 5,75 δισ. δολ. ποσό το οποίο έχει τοποθετηθεί στο επίκεντρο της κριτικής από τον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump, ο οποίος θεωρεί ότι το εμπόριο μεταξύ Ουάσινγκτον και Τόκιο δεν είναι «δίκαιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης