Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Θρήνος και οργή στην Ελλάδα μετά από τον θάνατο 15 ανθρώπων λόγω θεομηνίας

Reuters: Θρήνος και οργή στην Ελλάδα μετά από τον θάνατο 15 ανθρώπων λόγω θεομηνίας
Η καταπάτηση και η οικοδόμηση σε ρέματα βασική αιτία για την καταστροφή
Στις τραγικές συνέπειες της θεομηνίας που άφησε πίσω της 15 νεκρούς και εκατοντάδες άστεγους, αναφέρεται δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
«Οι Έλληνες θρηνούν αλλά και είναι θυμωμένοι μετά τη πλημμύρες που οδήγησαν στον θάνατο τουλάχιστον 15 ανθρώπους και άφησαν εκατοντάδες άστεγους, με αρκετούς να κατηγορούν το σύστημα το οποίο επέτρεψε την κατασκευή σπιτιών σε καταπατημένα ρέματα», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Στο δημοσίευμα περιγράφονται και οι υλικές καταστροφές που έχουν υποστεί Νέα Πέραμος και Μάνδρα, ενώ καταγράφονται και οι ιστορίες αρκετών από τους κατοίκους οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται κάτω από τόνους νερού και λάσπης.
Οι ειδικοί κατηγορούν την ανεξέλεγκτη κατασκευή σπιτιών τα οποία έχουν κλείσει τη φυσική ροή των υδάτων αλλά και στη διάβρωση των εδαφών του παρακείμενου βουνού λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών.
«Σαφώς και το κράτος δεν ήταν προετοιμασμένο.
Κανείς δεν μπορεί να νικήσει τη φύση», δηλώνει ο Χρήστος Ζερεφος, επικεφαλής του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ προσθέτει ότι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη περισσότερες φυσικές καταστροφές.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης