Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Οι τραπεζίτες θα εξαιρεθούν από τους περιορισμούς στη μετανάστευση μετά το Brexit

Davis (Βρετανία): Οι τραπεζίτες θα εξαιρεθούν από τους περιορισμούς στη μετανάστευση μετά το Brexit
Μια συμφωνία για την περίοδο μετάβασης θα επιτευχθεί στις αρχές του 2018, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Brexit
Τη δέσμευση ότι οι τραπεζίτες θα εξαιρεθούν από τους περιορισμούς στη μετανάστευση μετά το Brexit, έδωσε σήμερα (14/11/2017) ο βρετανός υπουργός Brexit, David Davis, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
Απαντώντας στις ανησυχίες του κλάδου, ότι θα είναι πιο δύσκολο να προσληφθεί ευρωπαϊκό προσωπικό μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Davis δήλωσε είπε ότι η νέα μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης θα έχει ως στόχο να επιτρέπει σε εργαζόμενους υψηλής ειδίκευσης να μετακινούνται εντός της ηπείρου.
Για παράδειγμα, όπως ανέφερε ο Davis σε μια διάσκεψη τραπεζιτών στο Λονδίνο, μια τράπεζα θα πρέπει να είναι σε θέση να μετακινήσει προσωρινά έναν υπάλληλο σε ένα γραφείο στη Γερμανία ή ένας δικηγόρος να επισκεφθεί έναν πελάτη στο Παρίσι.
Όπως ανέφερε, η βρετανική κυβέρνηση θα εισαγάγει ένα νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση το επόμενο έτος, ορίζοντας λεπτομερέστερα αυτά τα σχέδια.
«Το να διασφαλίσουμε ότι ο τομέας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μπορεί να προσελκύσει τα ταλέντα που χρειάζεται για να αναπτυχθεί είναι επίσης ζωτικής σημασίας καθώς θα αποχωρούμε από την ΕΕ», δήλωσε ο Davis.
«Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι η νέα μας εταιρική σχέση με την ΕΕ προστατεύει την κινητικότητα των εργαζομένων και των επαγγελματιών», πρόσθεσε.
Ο Davis πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί μια εμπορική συμφωνία με την ΕΕ για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες που θα διασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την προστασία των καταναλωτών και την τήρηση των παγκόσμιων ρυθμιστικών κανόνων που εγκρίθηκαν μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.
Ο ίδιος δήλωσε ακόμη ότι είναι «σίγουρος ότι στις συζητήσεις σχετικά με τη μελλοντική εταιρική σχέση που θέλουμε με την ΕΕ, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους μαζί και να παρέχουμε σαφήνεια και ασφάλεια στις επιχειρήσεις που εργάζονται σε όλη την Ευρώπη».
Ο βρετανός υπουργός δήλωσε επίσης ότι μια συμφωνία για την περίοδο μετάβασης θα επιτευχθεί στις αρχές του 2018.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης