Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η πλειοψηφία της μεσαίας τάξης θα έχει φορολογικές ελαφρύνσεις μέσω του νέου σχεδίου

tags :
Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η πλειοψηφία της μεσαίας τάξης θα έχει φορολογικές ελαφρύνσεις μέσω του νέου σχεδίου
Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα θα είναι οι μεγαλύτερες που έχουν συμβεί από την εποχή προεδρείας Ronald Reagan
Τη βεβαιότητά του ότι η πλειοψηφία της μεσαίας τάξης στις ΗΠΑ θα έχει φορολογικές ελαφρύνσεις μέσω των νέων μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Trump, εξέφρασε σήμερα (12/11) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Steven Mnuchin, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι φοροελαφρύνσεις δε θα αφορούν όλα τα άτομα της σχετικής τάξης.
Ειδικότερα, ο Mnuchin, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNN, τόνισε ότι «με την απλούστευση του κώδικα, βάζουμε όλα τα άτομα σε ισότιμους όρους ανταγωνισμού», διευρκινίζοντας ότι αν και δε μιλάμε για το 100% της μεσαίας τάξης, «η πλειοψηφία θα έχει φορολογικές ελαφρύνσεις μέσω των μεταρρυθμίσεων».
Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η σχετική εκτίμηση προέκυψε μετά από «εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες» δοκιμές που πραγματοποίησε το Υπουργείο στους σχετικούς λογαριασμούς, ενώ παράληλα υπερασπίστηκε το φορολογικό σχέδιο από τους επικρετές του, μεταξύ των οποίων και ο αρμόδιος υπουργός επί εποχή προεδρίας Bill Clinton, Larry Summers, ο οποίος χαρακτήρισε τις σχετικές εκτιμήσεις για το σχέδιο ως «ανεύθυνες».
«Υπάρχουν πολλοί οικονομολόγοι που βγαίνουν και στηρίζουν τους ισχυρισμούς μας, καθώς είμαστε τελείως διαφανείς», ήταν το σχόλιο του Mnuchin, ο οποίος χαρακτήρισε τα σχόλια του Summers ως «ατυχή».
Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι η αύξηση των φόρων για κομμάτι της μεσαίας τάξης είναι κάτι που ο πρόεδρος Donald Trump δεν επιθυμεί, διευκρινίζοντας ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο «θα διευθετηθεί» από τους αρμόδιους νομοθέτες προτού επιστρέψει στον αμερικανό πρόεδρο για να το υπογράψει.
Σε ότι αφορά τους ισχυρισμούς ότι το νομοσχέδιο θα φέρει τις μεγαλύτερες φορολογικές περικοπές στην ιστορία της χώρας, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρόκειται για τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχουν συμβεί από την εποχή προεδρείας Ronald Reagan.
Θέτοντας μάλιστα ως βασικό επιχείρημα τη μείωση του συντελεστή φορολογίας από το 35% στο 20%, ο Mnuchin αναρωτήθηκε, «αν δεν είναι αυτή η μεγαλύτερη φορολογική περικοπή για να κάνουμε τις επιχειρήσεις μας ανταγωνιστικές, τότε ποια είναι;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης