Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Ο πόλεμος εναντίον του Ισλαμικού Κράτους έχει κοστίσει στη χώρα περισσότερα από 100 δισ. δολ.

Ιράκ: Ο πόλεμος εναντίον του Ισλαμικού Κράτους έχει κοστίσει στη χώρα περισσότερα από 100 δισ. δολ.
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Haider al-Abadi, τόνισε ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί αφορούν κυρίως τον τομέα της οικονομίας και τις υποδομές
Η κατοχή των ιρακινών εδαφών από το Ισλαμικό Κράτος και η μάχη εναντίον του έχουν κοστίσει στη χώρα περισσότερα από 100 δισ. δολάρια, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Haider al-Abadi, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο ιρακινός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Καρμπάλα, «οι ζημιές που προκλήθηκαν από την κατοχή ιρακινών πόλεων από το Ισλαμικό Κράτος ανέρχονται ήδη σε περισσότερα από 100 δισ. δολάρια», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «οι ζημιές αυττές αφορούν κυρίως τον τομέα της οικονομίας και τις υποδομές».
Οι δηλώσεις του al-Abadi έρχονται σε μία χρονική περίοδο όπου οι ιρακινές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει την επιχειρήση για την απελευθέρωση της πόλης Ράουα, η οποία αποτελεί το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών στη χώρα.
Σημειώνεται ότι η μάχη του Ιράκ κατά του Ισλαμικού Κράτους είχε αποτελέσει τον βασικό λόγο για τον οποίο η χώρα είχε ζητήσει την εξαίρεσή της από τη συμφωνία ΟΠΕΚ για περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, λόγω της ανάγκης της για άμεση χρηματοδότηση του αντιτρομοκρατικού αγώνα της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης