Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: «Αγκάθια» για τον σχηματισμό κυβέρνησης ο προϋπολογισμός της ευρωζώνης, ο ESM και η τραπεζική ένωση

Γερμανία: «Αγκάθια» για τον σχηματισμό κυβέρνησης ο προϋπολογισμός της ευρωζώνης, ο ESM και η τραπεζική ένωση
Αργότερα σήμερα (10/11/2017) αναμένεται νέα συνάντηση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που θα συμμετέχουν σε κυβέρνηση συνασπισμού
Διχασμένα ως προς τον προϋπολογισμό της ευρωζώνης, την ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση και τον ESM παραμένουν τα κόμματα που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία.
Αυτό αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο -που έχει στη διάθεση του το Reuters- ενόψει της νέας συνάντησης των κομμάτων αργότερα σήμερα (10/11/2017).
Το 1,5 σελίδας έγγραφο, ένα σκληρό σχέδιο για τη στάση της νέας κυβέρνησης σε ευρωπαϊκά θέματα, περιέχει αρκετές προτάσεις εντός παρενθέσεων που αντικατοπτρίζουν τις τρέχουσες διαφωνίες που πρέπει να επιλύσουν η καγκελάριος Angela Merkel και άλλοι ηγέτες των κομμάτων στη συνεδρίασή τους σήμερα (10/11/2017) το απόγευμα.
«Απορρίπτουμε (έναν ξεχωριστό προϋπολογισμό για την ευρωζώνη καθώς και) την εισαγωγή μέσων που θα οδηγούσαν σε αυτόματες μεταφορές ή στην αμοιβαιοποίηση του χρέους», αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο, αντικατοπτρίζοντας τις διαφορές ως προς το αν θα απορριφθεί η ιδέα του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron για έναν τέτοιο προϋπολογισμό.
Το έγγραφο περιέχει δύο εναλλακτικές διατυπώσεις σχετικά με την τραπεζική ένωση, η μία υποστηρίζεται από τους συντηρητικούς της Merkel και τους Πράσινους και η άλλη με σκληρότερη γλώσσα που υποστηρίζεται από το FDP, σύμφωνα με τις υποσημειώσεις.
«(Θέλουμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τον ESM ως ανεξάρτητο θεσμό προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία και η νομισματική ένωση)», αναφέρεται σε μια ακόμα επίμαχη φράση, την οποία θεωρεί προβληματική το FDP, σύμφωνα με τις υποσημειώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης