Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 88 δισ. δολάρια οι επενδύσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας σε αμερικανικές μετοχές

tags :
Στα 88 δισ. δολάρια οι επενδύσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας σε αμερικανικές μετοχές
Για το γ’ τρίμηνο του 2017, αυξημένες κατά 4,2% σε σχέση με το προηγούμενο
Κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου του 2017, η προσοχή των περισσότερων ήταν στραμμένη είτε στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, είτε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Στην πρώτη προκειμένου να υπάρξει η αποκάλυψη για το πώς θα προχωρήσει στη μείωση του ισολογισμού της και για το πότε θα αυξήσει, εκ νέου, τα βασικά επιτόκια των ΗΠΑ.
Στην ΕΚΤ για το εάν θα διακόψει ή θα παρατείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Την ίδια ώρα, όμως, υπήρχε μία Κεντρική Τράπεζα η οποία ασχολούνταν με κάτι εντελώς διαφορετικό.



Πρόκειται για την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB), η οποία συνέχιζε ακάθεκτη να επενδύει την πληθώρα των μετρητών που διαθέτει στα θησαυροφυλάκιά της.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η SNB στο τέλος του γ’ τριμήνου 2017 οι επενδύσεις της σε αμερικανικές εκλογές έφθασαν στα 87,8 δισ. δολάρια δηλαδή ήταν κατά 4,2% ή 3,5 δισ. δολάρια υψηλότερη σε σύγκριση με αυτές του β’ τριμήνου 2017.



Άλλωστε η SNB είναι μία εξαιρετικά πλούσια τράπεζα, με τα συναλλαγματικά της αποθέματα να φθάνουν στα 760 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η υψηλή τεχνολογία κυριαρχεί

Σε ό,τι αφορά τις μετοχές που επιλέγει, όπως αποδεικνύει το διάγραμμα που ακολουθεί η SNΒ αγαπά ιδιαίτερα την υψηλή τεχνολογία, καθώς το μεγαλύτερο απόκτημά της είναι η μετοχή της Apple, ενώ η πρώτη τριάδα συμπεριλαμβάνει τη μητρική της Google, Alphabet και τη Microsoft.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης