Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέτοχος μηνύει την General Electric μετά από «απαράδεκτα» οικονομικά αποτελέσματα

Μέτοχος μηνύει την General Electric μετά από «απαράδεκτα» οικονομικά αποτελέσματα
Η κεφαλαιοποίηση της GE μειώθηκε κατά 11 δισ. δολάρια σε δύο ημέρες διαπραγμάτευσης, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας στις 20 Οκτωβρίου 201
Δύο εβδομάδες μετά τη δέσμευση του νέου εκτελεστικού διευθυντή της General Electric να απορρίψει περιουσιακά στοιχεία 20 δισ. δολαρίων, ένας μέτοχος μήνυσε την εταιρεία επειδή δεν αποκάλυψε τα προβλήματά της νωρίτερα και δημοσίευσε τριμηνιαία αποτελέσματα που ήταν "απαράδεκτα, τουλάχιστον".
Στην προτεινόμενη αγωγή που κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 1ης Νοεμβρίου 2017 στο αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο στο Μανχάταν, ο Jihad Hachem κατηγόρησε τη GE για απάτη με το να αποκρύψει πώς η πτώση της ζήτησης, η υπερβολική απογραφή και το υψηλότερο κόστος θα προκαλούσαν απώλειες, σε σχέση με την πρόβλεψη κερδών του 2017.
Η κεφαλαιοποίηση  της GE μειώθηκε κατά 11 δισ. δολάρια σε δύο ημέρες διαπραγμάτευσης, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας στις 20 Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με την οποία τα κέρδη του γ΄ 3μήνου 2017 ανήλθαν σε 0,29 του δολαρίου ανά μετοχή, κάτω από τα 0,49 του δολαρίου που ανέμεναν οι αναλυτές,.
Άλλοι κατηγορούμενοι είναι ο διευθύνων σύμβουλος John Flannery, ο προκάτοχός του Jeffrey Immelt και ο πρώην οικονομικός διευθυντής Jeffrey Bornstein, ο οποίος παραιτήθηκε αυτή την εβδομάδα.
"Η καταγγελία φαίνεται να επικεντρώνεται στις προβλέψεις που γίνονται κατά τις εκτιμήσεις των κερδών, οι οποίες εξ ορισμού πάντα είναι αισιόδοξες", δήλωσε η εκπρόσωπος της GE Jennifer Friedman.
"Σκοπεύουμε να υπερασπιστούμε σθεναρά τους ισχυρισμούς αυτούς".
Οι μέτοχοι έχουν απογοητευτεί εδώ και καιρό από την GE, κατασκευαστή μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κινητήρων αεριωθουμένων, ιατρικών συσκευών και άλλου βιομηχανικού εξοπλισμού.
Μέχρι την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017, η τιμή της μετοχής της GE είχε μειωθεί κατά 51%, στα 16 χρόνια που ο Jack Welch επέβλεψε μεγάλο μέρος της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης