Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σε χαμηλά 4 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Οκτώβριο 2017 - Στις 51,1 μονάδες ο PMI

Ρωσία: Σε χαμηλά 4 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Οκτώβριο 2017 - Στις 51,1 μονάδες ο PMI
Οι παραγγελίες στον κλάδο αναπτύχθηκαν με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Νοέμβριο του 2012
Με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων τεσσάτων μηνών αναπτύχθηκε ο μεταποιητικός κλάδος στη Ρωσία τον Οκτώβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (1/11) στοιχεία της Markit, με την αισιοδοξία των επιχειρήσεων του κλάδου ωστόσο να παραμένει ενισχυμένη.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 51,1 μονάδες, έναντι 51,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο, παραμένοντας ωστόσο αρκετά υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων, το οποίο χωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.
Τα στοιχεία της Markit κατέδειξαν μία ηπιότερη έναρξη για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, αν και οι παραγγελίες του κλάδου αναπτύχθηκαν με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Νοέμβριο του 2012.
«Η αισιοδοξία των επιχειρήσεων παρέμεινε ενεισχυμένη των Οκτώβριο, καθώς οι μεγαλήτερες βάσεις πελατών και οι προγραμματισμένες επενδύσεις στήριξαν τις θετικές προοπτικές του κλάδου», ανέφερε ο οικονομολόγος της Markit, Sian Jones.
Παράλληλα, οι μέσες τιμές εισροών κατέγραψαν περαιτέρω άνοδο, ενώ ο πληθωρισμός των τιμών των εξόδων επιβραδύνθηκε σε χαμηλά τριών μηνών.
Σε ότι αφορά τις νέες παραγγελίες, αυτές δέχθηκαν σημαντική ώθηση από την έντονη ζήτηση των πελατών στις οικονομίες της Κεντρικής Ασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης