Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ουγγαρία): Στη «μάχη» και οι μυστικές υπηρεσίες για την αποκάλυψη του «δικτύου Soros» και των ΜΚΟ

tags :
Orban (Ουγγαρία): Στη «μάχη» και οι μυστικές υπηρεσίες για την αποκάλυψη του «δικτύου Soros» και των ΜΚΟ
Ο  Orban, ο οποίος διεκδικεί μία τέταρτη πρωθυπουργική θητεία στις βουλευτικές εκλογές το 2018 δήλωσε, πως ο Soros επιδιώκει την καταδίκη την Ουγγαρίας με τον στιγματισμό της
Ο πρωθυπουργός της ΟυγγαρίαςViktor Orban ζήτησε από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας να διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες για την «αυτοκρατορία» του δισεκατομμυριούχου Soros, αναφερόμενος στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), που επικρίνουν την πολιτική του ως αυταρχική.
Ο  Orban, ο οποίος διεκδικεί μία τέταρτη πρωθυπουργική θητεία στις βουλευτικές εκλογές το 2018 δήλωσε σήμερα (28/10) σε ραδιοφωνικό σταθμό, πως ο δισεκατομμυριούχος με ουγγρική καταγωγή George Soros επιδιώκει την καταδίκη την Ουγγαρίας «με το να στιγματιστεί και να αναγκαστεί ν’ αλλάξει τη μεταναστευτική της πολιτική ».
«Με τη βοήθεια των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας, το δίκτυο του Soros που προσπαθεί να επηρεάσει την ευρωπαϊκή πολιτική ζωή θα αποκαλυφθεί», δήλωσε ο  Orban.
«Ένα άλλο ερώτημα είναι ποιοι είναι αυτοί οι Ούγγροι που συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή εδώ, στην Ουγγαρία;» διερωτήθηκε.
Τα εν λόγω σχόλια  του Orban σηματοδοτούν την κλιμάκωση της εκστρατείας του εναντίον ΜΚΟ  και μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία κατηγορεί για υπονόμευση της ασφάλειας της Ουγγαρίας και της φήμης της στο εξωτερικό.
Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν προειδοποιήσει για τις αυξανόμενες αυταρχικές τάσεις στην Ουγγαρία μετά την επανεκλογή του Orban το 2014 και τη δέσμευσή του να μετατρέψει την κεντρική ευρωπαϊκή χώρα σε ένα λαμπρό κράτος που θα βασίζεται στη Ρωσία και την Τουρκία.
Η έκταση της επιχείρησης συγκέντρωσης πληροφοριών παραμένει ασαφής, ωστόσο αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος Fidesz υποστήριξαν στο παρελθόν ότι το «δίκτυο Soros» περιλαμβάνει ΜΚΟ, δημοσιογράφους, αξιωματούχους της ΕΕ και βουλευτές, τόσο στην Ουγγαρία όσο και στο εξωτερικό.
Οι οργανώσεις στην Ουγγαρία που λαμβάνουν χρηματοδότηση από το εξωτερικό υπόκεινται ήδη σε νέους νόμους που τους υποχρεώνουν να αποκαλύψουν την ταυτότητα σημαντικών ξένων δωρητών και να δημοσιοποιήσουν την ιδιότητά τους ως «ξένοι χρηματοδότες».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ασκήσει νομικές ενέργειες κατά της κυβέρνησης του Orban, υποστηρίζοντας ότι στοιχεία του νόμου παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ.
Σύμφωνα με τους Financial Times, οι δηλώσεις Orban σηματοδοτούν την ένταση της πίεσης των υπερσυντηρητικών κύκλων της ουγγρικής κυβέρνησης εναντίον οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ένας εκπρόσωπος των Ιδρυμάτων της Ανοιχτής Κοινωνίας του Soros έκανε λόγο για απόπειρα φίμωσης.
«Οι Ούγγροι αξίζουν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες, διαφορετικές απόψεις και ελεύθερη και ανοιχτή συζήτηση.
Παρά τους ψευδείς ισχυρισμούς, ο George Soros και τα Ιδρύματα της Ανοικτής Κοινωνίας εξακολουθούν να δεσμεύονται να βοηθήσουν τους πολίτες της Ουγγαρίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης