Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η EasyJet ενισχύει σημαντικά τη θέση της στη Γερμανία, μετά την πτώχευση της Air Berlin

Η EasyJet ενισχύει σημαντικά τη θέση της στη Γερμανία, μετά την πτώχευση της Air Berlin
Η EasyJet ανακοίνωσε ότι θα μισθώσει έως και 25 αεροσκάφη A320 της Air Berlin, θα αποκτήσει θέσεις απογείωσης και προσγείωσης και θα προσφέρει θέσεις εργασίας στο προσωπικό της πτωχευμένης εταιρείας
Ενισχύει τη θέση της στη Γερμανία η EasJet συμφωνώντας να αγοράσει τμήμα των δραστηριοτήτων της Air Berlin στο αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου, τερματίζοντας έτσι την αβεβαιότητα σχετικά με την τύχη των αεροσκαφών της πτωχευμένης αεροπορικής εταιρείας.
Η EasyJet ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει έως και 25 αεροσκάφη A320 της Air Berlin, θα αποκτήσει θέσεις απογείωσης και προσγείωσης και θα προσφέρει θέσεις εργασίας στο προσωπικό της πτωχευμένης εταιρείας.
Η τιμή αγοράς είναι 40 εκατομμύρια ευρώ αλλά αυτό δεν περιλαμβάνει κανένα κόστος μετάβασης και επειδή τα αεροσκάφη της Air Berlin είναι μισθωμένα, αυτά θα πρέπει να χρηματοδοτούνται χωριστά.
Η Air Berlin ανακοίνωσε σήμερα (28/10) ότι η συμφωνία για τη χρεοκοπία ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.
Οι συνομιλίες με την EasyJet άρχισαν το καλοκαίρι του 2017, χωρίς ωστόσο σαφές χρονοδιάγραμμα.
Η συμφωνία θα καταστήσει την ΕasyJet, η οποία επί του παρόντος λειτουργεί μόνο από το αεροδρόμιο Schoenefeld του Βερολίνου, τον κορυφαίο αερομεταφορέα στη γερμανική πρωτεύουσα.
Η Air Berlin ιδρύθηκε σχεδόν πριν από 40 χρόνια και μετέφερε περίπου 30 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.
Ήταν o αγαπημένος αερομεταφορέας  των Γερμανών για τις πτήσεις προς νησί των διακοπών τους, τη Μαγιόρκα αλλά τον Αύγουστο 2017 η διοίκησή της κατέθεσε αίτηση πτώχευσης μετά από χρόνια οικονομικών απωλειών.
Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor της Thomas Cook, η οποία ενδιαφέρθηκε επίσης για μερικές από τις δραστηριότητες της Air Berlin, αρνήθηκε  να προβεί σε κάποιο σχόλιο για τις εξελίξεις,
Η EasyJet ανακοίνωσε ότι θα έχει μειωμένο χρονοδιάγραμμα στο Tegel κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά θα επιδιώκει ένα ολοκληρωμένο θερινό πρόγραμμα το 2018.
Η αεροπορική εταιρεία θα εξετάσει την πρόσληψη περίπου 1.000 πιλότων Air Berlin και μελών πληρώματος καμπίνας,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης