Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Θέλουμε να κρατήσουμε ανοιχτή την πόρτα στην Τουρκία - Η Άγκυρα μας δυσκολεύει

Tusk: Θέλουμε να κρατήσουμε ανοιχτή την πόρτα στην Τουρκία - Η Άγκυρα μας δυσκολεύει
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να ζητήσουν από την Κομισιόν να εξετάσει το ενδεχόμενο είτε περικοπής των ενταξιακών χρηματοδοτήσεων προς την Άγκυρα, είτε τον αναπροσανατολισμό τους
«Θέλουμε να κρατήσουμε ανοιχτή την πόρτα στην Τουρκία, αλλά η σημερινή κατάσταση στην Άγκυρα το δυσκολεύει» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.
Ο Tusk ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν μία ουσιαστική συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι ο «σκεπτικισμός», όσον αφορά την ενταξιακή πορεία της χώρας στην ΕΕ, ήταν ιδιαίτερα αισθητός.
Όπως τόνισε, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο είτε περικοπής των ενταξιακών χρηματοδοτήσεων προς την Άγκυρα, είτε τον αναπροσανατολισμό τους.
Επίσης, επισήμανε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπογράμμισαν την ανάγκη η Τουρκία να σέβεται όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ και ειδικότερα τη συμφωνία τελωνειακής ένωσης.
Τέλος, ανέφερε ότι ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις δράσεις της Τουρκίας όσον αφορά τους Ελληνοκύπριους, και τους εγκλωβισμένους Μαρωνίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης