Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Από το «η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ» έως τη συμφωνία για τα F16

Guardian: Από το «η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ» έως τη συμφωνία για τα F16
Όταν ο Τσίπρας «ξέχασε» σχόλια κατά του Trump, και όταν ο Trump ξέχασε τα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
Κάνοντας έναν πρόχειρο απολογισμό της χθεσινής (17/10/2017) συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, στον Λευκό Οίκο, άπαντες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι και οι δύο πλευρές αποφάσισαν να βάλουν στην άκρη το… παρελθόν.
Έτσι ο Τσίπρας «ξέχασε» όταν δήλωνε το 2016 (πριν τις αμερικανικές εκλογές) για τον Trump: «ελπίζω να μην μας βρει αυτό το κακό» και ο Trump ξέχασε όταν τον Οκτώβριο του 2012 σχολίαζε στο twitter «Η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ και να επιστρέψει στο νόμισμα της.
Απλά χάνουν τον χρόνο τους».
Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian σχετικά με τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο.
Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο «Ο Trump ανακοινώνει την πώληση F16 αξίας 2,4 δισ. δολ. στη χρεωμένη Ελλάδα».
Όπως αναφέρεται λοιπόν «ο πρόεδρος Donald Trump επιβεβαίωσε στον Λευκό Οίκο τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, μια συνάντηση που επέτρεψε στον πρωθυπουργό της χώρας να αφήσει στην άκρη τις παλιότερες δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με τον Trump κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του 2016.
Ο Trump, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι η Ελλάδα ''έχει περάσει πολλά'' κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης περιόδου οικονομικών δυσκολιών, αλλά δεσμεύθηκε ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν σταθερές καθώς η χώρα εκτελεί το σχέδιο ανακούφισης χρέους».
Παράλληλα, ο Guardian αναφέρεται και στην ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, σχετικά δήλωση του για τον Trump κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, «όταν ο Αριστερός ηγέτης προειδοποίησε ότι ο Trump αντιπροσωπεύει ένα κακό κράμα ιδεών».
Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στους οικονομικούς δεσμούς, την ενέργεια και την άμυνα.
Ο Τσίπρας είπε ότι η χώρα του έχει κάνει οικονομικά βήματα και «αφήνει πίσω του το οικονομικό μοντέλο που οδήγησε στην κρίση».
«Η συνάντηση επέτρεψε και στους δύο ηγέτες να αφήσουν στην άκρη το παρελθόν.
Ο Trump τουίταρε το 2012 ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από το ευρώ και να επιστρέψει στο δικό της νόμισμα προσθέτοντας: "Απλά χάνουν τον χρόνο τους".
Αλλά αυτή τη φορά χαιρέτισε τις προσπάθειες της Ελλάδας για ανάκαμψη: "Κάνουν καταπληκτική δουλειά για την ανάκαμψη"».





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης