Διεθνή

Brainard: Η Fed θα μπορούσε να περιμένει μια άνοδο του πληθωρισμού πριν από αυξήσεις των επιτοκίων στο μέλλον

Brainard: Η Fed θα μπορούσε να περιμένει μια άνοδο του πληθωρισμού πριν από αυξήσεις των επιτοκίων στο μέλλον
Οι αρμόδιοι χάραξης πολιτικής θα χρειαστεί πιθανότατα να μειώσουν και πάλι τα επιτόκια σε μηδενικά επίπεδα στο μέλλον, δήλωσε η αξιωματούχος της Fed
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα μπορούσε να βελτιώσει τον συγχρονισμό των αυξήσεων των επιτοκίων μετά από τις μελλοντικές υφέσεις, δεσμευόμενη να περιμένει μέχρις ότου ο πληθωρισμός να υπερβεί τον στόχο της, δήλωσε σήμερα (12/10/2017) η αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας Lael Brainard.
Η Brainard δήλωσε ότι οι παρατηρήσεις της δεν αφορούν την τρέχουσα νομισματική πολιτική και επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να ενεργήσει η Fed αφού έχει μειώσει τα επιτόκια στο μηδέν και ο πληθωρισμός παραμένει σταθερά χαμηλός.
Η αξιωματούχος της Fed δήλωσε ότι οι αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής θα χρειαστεί πιθανότατα να μειώσουν και πάλι τα επιτόκια σε μηδενικά επίπεδα στο μέλλον και πιθανότατα θα δυσκολευτούν με τον ανησυχητικά χαμηλό πληθωρισμό.
Η ίδια δήλωσε ότι υπάρχουν πλεονεκτήματα σε μια πρόταση που υπέβαλε ο πρώην πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, για διατήρηση των επιτοκίων μέχρις ότι ο πληθωρισμός ξεπεράσει τον στόχο, αντισταθμίζοντας έτσι την περίοδο κατά την οποία βρισκόταν κάτω του στόχου.
Ωστόσο, η αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι αυτή η κάπως αμφιλεγόμενη προσέγγιση συνεπάγεται επίσης κινδύνους.
«Ο συνδυασμός των χαμηλών επιτοκίων και της χαμηλής ανεργίας που θα επικρατούσε κατά την περίοδο υπέρβασης του πληθωρισμού θα μπορούσε να προκαλέσει μια υπερβολική άνοδο των κεφαλαιαγορών, οδηγώντας σε οικονομικές ανισορροπίες», δήλωσε επίσης η Brainard.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης