Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Sanchez - Rajoy για συνταγματική αναθεώρηση και αλλαγή της διακυβέρνησης των περιφερειών

Συμφωνία Sanchez - Rajoy για συνταγματική αναθεώρηση και αλλαγή της διακυβέρνησης των περιφερειών
H συνταγματική αναθεώρηση που θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο διακυβέρνησης των αυτόνομων περιφερειών, συμπεριλαμβανομένης και της Καταλονίας
Τη συμφωνία με τον πρωθυπουργό Mariano Rajoy για την έναρξη της διαδικασίας για τη συνταγματική αναθεώρηση, ανακοίνωσε ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας, Pedro Sanchez.
H συνταγματική αναθεώρηση που θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο διακυβέρνησης των αυτόνομων περιφερειών, συμπεριλαμβανομένης και της Καταλονίας.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι μια επιτροπή θα μελετήσει επί έξι μήνες το ισχύον σύστημα αυτονομίας και μετά το κοινοβούλιο της Ισπανίας θα συζητήσει τις μεταρρυθμίσεις, όπως ανακοίνωσε ο Sanchez στους δημοσιογράφους.
Eπανέλαβε επίσης το αίτημα του Rajoy, ο οποίος νωρίτερα ζήτησε από τον πρόεδρο της Καταλονίας να διευκρινίσει αν έχει κηρύξει ανεξαρτησία από την Ισπανία ή όχι. Πρόσθεσε ότι θα στηρίξει τα συνταγματικά μέτρα που ενδέχεται να λάβει η ισπανική κυβέρνηση αν ο Puigdemont δεν απαντήσει ή αν δηλώσει ότι κήρυξε την ανεξαρτησία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης