Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η απαγόρευση της Kaspersky στις κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, εμπόδιο για τη διαδικτυακή ασφάλεια

Η απαγόρευση της Kaspersky στις κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, εμπόδιο για τη διαδικτυακή ασφάλεια
Η Interpol, η οποία συντονίζει τις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και άλλων εγκλημάτων, δεν είχε λάβει πληροφορίες από τις ΗΠΑ, σχετικά με τους ισχυρισμούς εναντίον της εταιρεία
Οι διαιρέσεις σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειών των ΗΠΑ κατά της ρωσικής Kaspersky Lab, στέκονται εμπόδιο στην καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της Interpol στο Reuters την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017.
Η κυβέρνηση Trump, απαγόρευσε στους κυβερνητικούς οργανισμούς των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα προστασίας από ιούς της Kaspersky Lab τον Σεπτέμβριο του 2017, λέγοντας ότι ανησυχούσε πως η επιχείρηση ήταν ευάλωτη στην επιρροή του Κρεμλίνου και ότι η χρήση του λογισμικού της θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.
Η Kaspersky Lab αρνείται έντονα τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι έχει εμπλακεί σε μία ευρύτερη γεωπολιτική έκρηξη μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον, μετά από ισχυρισμούς ότι ρώσοι χάκερ παρενέβησαν στις προεδρικές εκλογές του περασμένου έτους στις ΗΠΑ.
Η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες και ορισμένοι ερευνητές επεσήμαναν τα προβλήματα της εταιρείας στις ΗΠΑ, ως παράδειγμα του αυξανόμενου κατακερματισμού της βιομηχανίας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, μετά από μία σειρά επιθέσεων υψηλού επιπέδου, που πυροδότησαν τη δυσπιστία και την υποψία μεταξύ των χωρών.
" Βαλκανοποίηση, ειδικά στην χώρο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο - αυτό συμβαίνει και αυτό πρέπει να διορθωθεί", δήλωσε ο Noboru Nakatani, εκτελεστικός διευθυντής του Global Complex for Innovation της Interpol.
"Η πραγματικότητα είναι ότι εγκληματίες, εργάζονται μαζί για την ανταλλαγή πληροφοριών βοηθώντας ο ένας τον άλλον για να κερδίζουν χρήματα", είπε σε διάσκεψη για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο στη Μόσχα.
"Πιστεύετε ότι οι κυβερνήσεις ή οι καλοί άνθρωποι κάνουν το ίδιο;"
Μιλώντας στο περιθώριο της διάσκεψης Group-IB που διοργάνωσε η ρωσική εταιρεία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ο Nakatani δήλωσε ότι η κατάσταση της Kaspersky Lab ήταν ένα παράδειγμα Βαλκανοποίησης.
Είπε ότι η Interpol, η οποία συντονίζει τις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και άλλων εγκλημάτων, δεν είχε λάβει πληροφορίες από τις ΗΠΑ, σχετικά με τους ισχυρισμούς εναντίον της εταιρείας.
"Η Kaspersky αγωνίζεται ενάντια στους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, είναι πολύ σαφές.
Η Kaspersky συνεργάζεται με κυβερνήσεις και εταιρείες σε όλο τον κόσμο", δήλωσε. "Πρέπει να συνεργαστούμε."
Μία Επιτροπή των Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε προγραμματίσει νέα ακρόαση για να εξετάσει τις κατηγορίες, αν η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα προϊόντα της Kaspersky Lab για τη διενέργεια κατασκοπείας.
Η ακρόαση της 25ης Οκτωβρίου 2017 ανακοινώθηκε μία μέρα μετά, αφότου δύο εφημερίδες ανέφεραν ότι ρώσοι χάκερ έκλεψαν μυστικά των ΗΠΑ το 2015 από έναν υπάλληλο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, ο οποίος είχε εγκαταστήσει το λογισμικό Kaspersky στον φορητό υπολογιστή του.
Η Kaspersky Lab αρνήθηκε έντονα οποιαδήποτε παράβαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης