Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Η easyJet ευνοημένη από τα προβλήματα των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών

Credit Suisse: Η easyJet ευνοημένη από τα προβλήματα των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών
Η  Monarch έχει σταματήσει να πετάει, η Air Berlin διαλύεται, η Alitalia είναι επίσης σε εκκαθάριση και περιμένει έναν αγοραστή και τα ζητήματα της Ryanair, έχουν προκαλέσει ακυρώσεις πτήσεων
Η κατάρρευση της Monarch Airlines τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, θα μπορούσε να είναι μεγάλη είδηση για τις άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Βρετανίας, σύμφωνα με αναλυτές της Credit Suisse, με την easyJet να αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής.
Η Monarch, η πέμπτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Βρετανίας, κατέρρευσε μετά από μια μακρά περίοδο οικονομικών δυσκολιών και αφήνει πίσω της ένα κενό στην αεροπορική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η κατάρρευση, η οποία οδήγησε στην ακύρωση 300.000 κρατήσεων, θα μπορούσε να ενισχύσει τους αντιπάλους της.
"Σημειώνουμε ότι η easyJet και η Ryanair έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή επικάλυψη δυναμικότητας με τη Monarch και σε περίπτωση εξόδου θα μπορούσαν να είναι οι μεγαλύτεροι δυνητικοί δικαιούχοι", ανέφερε ένα σημείωμα της Goldman Sachs που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα.
Οι μετοχές της easyJet αυξήθηκαν σχεδόν 5% τη Δευτέρα, ενώ η τιμή της μετοχής της Ryanair αυξήθηκε πάνω από 3%.
Η Monarch είχε μόλις το 3% της συνολικής αγοράς κοντινών αποστάσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αυτό το μικρό συνολικό ποσοστό μπορεί να επιφέρει σημαντική επέκταση για άλλες αεροπορικές εταιρείες, ιδιαίτερα για την easyJet δεδομένης της κατάστασης της Ryanair.
Ο ιρλανδική αεροπορική Ryanair αναγκάστηκε να ακυρώσει χιλιάδες κρατήσεις αυτό το χειμώνα, μετά από ένα σφάλμα συσχέτισης που προκάλεσε καθυστέρηση στις ημέρες διακοπών που οφείλονται στο προσωπικό στο τέλος του έτους.
Οι ακυρώσεις έχουν επηρεάσει 700.000 επιβάτες και έχουν προκαλέσει σημαντική κρίση για την εταιρεία.
Εν τω μεταξύ, η easyJet δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.
Η αεροπορική εταιρεία θα πρέπει να επωφεληθεί αυτό το χειμώνα από τα προβλήματα των τεσσάρων βασικών ανταγωνιστών, οι οποίοι μπορεί να είναι χρήσιμοι για την τιμολόγηση της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ιταλία
"Η Monarch έχει σταματήσει να πετάει, η Air Berlin διαλύεται, η Alitalia είναι επίσης σε εκκαθάριση και περιμένει έναν αγοραστή και τα ζητήματα της Ryanair, έχουν προκαλέσει ακυρώσεις πτήσεων και μεγάλη εστίαση των μέσων ενημέρωσης", αναφέρει έκθεση Credit Suisse.
"Η απορρόφηση ολόκληρης της Monarch και ενός στόχου 30 αεροσκαφών από την Air Berlin, θα μπορούσε να προσθέσει έως και 10% στα κέρδη σε κάθε περίπτωση, με περιορισμένες επενδύσεις κεφαλαίου", ανέφεραν οι αναλυτές της τράπεζας Credit Suisse.
"Παραμένει να δούμε πώς ο διαχειριστής του Monarch θα διεξάγει τη διαδικασία συμπληρωματικά με το δίκτυο της easyJet, καθώς βλέπουμε ότι η easyJet τοποθετείται έντονα.
Θα πρέπει ο διαχειριστής να επιτύχει την πώληση της επιχείρησης στο σύνολό της".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης