Τελευταία Νέα
Διεθνή

Elcano Royal Institute: Τι μέλλει γενέσθαι σε Καταλονία και Μαδρίτη μετά το δημοψήφισμα

Elcano Royal Institute: Τι μέλλει γενέσθαι σε Καταλονία και Μαδρίτη μετά το δημοψήφισμα
Στην Ισπανία έχει διαμορφωθεί μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση
Οι σχέσεις Καταλονίας και Μαδρίτης έχουν φτάσει στο χαμηλότερο σημείο τους μετά το αιματηρό δημοψήφισμα της Κυριακής (1/10/2017).
Σύμφωνα με το CNBC, πολιτικοί αναλυτές και οικονομολόγοι αμφιβάλλουν για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα.
Όπως μεταδίδει το Reuters, o Ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy αναμένεται να συναντηθεί και με άλλα πολιτικά κόμματα για να εκτιμήσουν το αποτέλεσμα και να δουν πως θα αντιδράσουν.
Ο Rajoy και άλλοι πολιτικοί ηγέτες στην Ισπανία και στην Καταλονία έχουν ζητήσει διαπραγματεύσεις ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να ξεπεραστούν οι εντάσεις μεταξύ της Καταλονίας και της Μαδρίτης.
Ο Federico Steinberg, ανώτατος αναλυτής στο Elcano Royal Institute, συμφώνησε ότι πρέπει να διεξαχθεί διάλογος.
«Τώρα, οδηγούμαστε σε μια ευαίσθητη κατάσταση.
Πρώτον πρέπει να δούμε πως θα αντιδράσεις η κυβέρνηση της Καταλονίας σε αυτό που οι ίδιοι λένε δημοψήφισμα, το οποίο όμως είναι αντίθετο με το σύνταγμα της χώρας και τον νόμο.
Αλλά θα πρέπει να δούμε εάν θα υπάρξει μονομερής δήλωση ανεξαρτησίας ή όχι.
Εάν συμβεί αυτό θα πρέπει να δούμε την απάντηση από την κεντρική κυβέρνηση και θα μπορούσε να είναι εντός του συντάγματος να αναστείλει τις εξουσίες της περιφέρειας της Καταλονίας.
Ίσως θα ζητήσουν εκλογές εκεί ώστε να έχουν έναν τρόπο να μετρήσουν ποια υποστήριξη υπάρχει για την ανεξαρτησία και να δούμε ποια είναι η πραγματική υποστήριξη της ανεξαρτησίας και, στη συνέχεια, ίσως να δούμε αν μπορούμε να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να το διορθώσουμε, που αυτό που θέλουν οι περισσότεροι άνθρωποι» δήλωσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης