Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lindner (FDP): Θα συμμετέχουμε σε συνασπισμό μόνο εάν η πολιτική αλλάξει κατεύθυνση

Lindner (FDP): Θα συμμετέχουμε σε συνασπισμό μόνο εάν η πολιτική αλλάξει κατεύθυνση
Το FDP τάσσεται υπέρ μιας «Ευρώπης πολλών ταχυτήτων»
Σαφές μήνυμα προς την Angela Merkel έστειλε ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) επισημαίνοντας ότι το κόμμα του θα συμμετέχει σε κυβέρνηση συνασπισμού μόνο εάν υπάρξει αλλαγή στην κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής.
«Ορισμένοι εκθειάζουν την ''Τζαμάικα'' ως ένα ρομαντικό πολιτικό σχέδιο», δήλωσε ο ηγέτης του FDP Christian Lindner στην εφημερίδα Die Welt.
«Η αλήθεια είναι, υπάρχει μια αριθμητική πλειοψηφία, αλλά καθένα από τα τέσσερα κόμματα έχει τη δική του εκλογική εντολή.
Το αν αυτές μπορούν να συνδεθούν χωρίς αντίφαση και προς το συμφέρον της χώρας μένει να το δούμε», πρόσθεσε.
«Η πολιτική δεν είναι μαθηματικά», είπε και επεσήμανε πως αν έχει αμφιβολίες, το κόμμα του θα παραμείνει στην αντιπολίτευση.
«Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει πως οι Ελεύθεροι Δημοκράτες θα συμμετάσχουν σε συνασπισμό μόνο αν υπάρξει αλλαγή πορείας στη γερμανική πολιτική» τόνισε ο ίδιος.
Η πολιτική στην Ευρώπη είναι ένα πεδίο όπου το FDP διαφέρει από τους συντηρητικούς της Merkel και από τους Πράσινους, αν και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες έχουν υιοθετήσει κάπως πιο συμφιλιωτικό τόνο μετά τις εκλογές της Κυριακής (24/9/2017).
Το FDP τάσσεται υπέρ μιας «Ευρώπης πολλών ταχυτήτων», διακρίνοντας έναν βόρειο πυρήνα δημοσιονομικά πειθαρχημένων, πλούσιων κρατών μελών από τα υπόλοιπα.
Αντίθετα, οι Πράσινοι λένε στο πρόγραμμά τους πως είναι αντίθετοι με μια διαίρεση της Ευρώπης.
Ο Lindner, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είπε πως η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ, δήλωσε χθες (26/9/2017) πως το κόμμα δεν μπορεί να συμφωνήσει με ένα κοινό προϋπολογισμό της ευρωζώνης που θα βοηθά τη διόρθωση των οικονομικών ισορροπιών μέσα στην Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης