Τελευταία Νέα
Διεθνή

Buffett: Όποιοι μιλάνε απαισιόδοξα για τις ΗΠΑ είναι τρελοί - Πάνω από 1 εκατ. μονάδες ο Dow σε 100 χρόνια!

tags :
Buffett: Όποιοι μιλάνε απαισιόδοξα για τις ΗΠΑ είναι τρελοί - Πάνω από 1 εκατ. μονάδες ο Dow σε 100 χρόνια!
Ο πρόεδρος της Berkshire Hathaway εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της χώρας μακροπρόθεσμα
Η αβεβαιότητα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη παγκόσμια αναταραχή δε φαίνεται να κάμπτει την αισιοδοξία του Warren Buffett για τις προοπτικές της χώρας μακροπρόθεσμα, ο οποίος μάλιστα δε διστάζει να αποκαλέσει «τρελούς» όσους πιστεύουν το αντίθετο.
Συγκεκριμένα, ο Buffet, ο οποίος βρέθηκε σε εκδήλωση του Forbes στη Νέα Υόρκη με θέμα τα 100 μεγαλύτερα επιχειρηματικά μυαλά του κόσμου, δήλωσε πως «όποτε ακούω ανθρώπους να μιλάνε με απαισιοδοξία για αυτή τη χώρα, θεωρώ ότι είναι τρελοί».
Παράλληλα, τόνισε ότι αναμένει ο δείκτης Dow Jones να «ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο» σε 100 χρόνια, από το χθεσινό (19/9) κλείσιμο του δείκτη τις 22,370.80 μονάδες, για να προσθέσει μάλιστα ότι κάτι τέτοιο δεν είναι παράλογο, δεδομένου ότι ο δείκτης βρισκόταν περίπου στις 81 μονάδες πριν από έναν αιώνα.
Σημειώνεται ότι ο Buffet κατάφερε να μεταμορφώσει μία αποτυχημένο κλωστοϋφαντουργική εταιρεία, τη Berkshire, σε ένανα όμιλο με πρισσότερες από 90 επιχειρήσεις σε τομείς όπως η ασφάλιση, οι σιδηρόδρομοι, η ενέργεια και το λιανικό εμπόριο, καθώς και μετοχές συνολικής αξίας μεγαλύτερηας των 100 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης