Τελευταία Νέα
Διεθνή

Abe (Ιαπωνία): Η διεθνής κοινότητα οφείλει να παραμείνει ενωμένη εναντίον της Β. Κορέας

Abe (Ιαπωνία): Η διεθνής κοινότητα οφείλει να παραμείνει ενωμένη εναντίον της Β. Κορέας
Ο ιάπωνας πρωθυπουργός κάλεσε τις παγκόσμιες δυνάμεις να ενισχύσουν τις κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ
Τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου κατά της Βόρειας Κορέας ζήτησε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe, μέσω άρθρου του που δημοσιεύθηκε την Κυριακή (17/9) στη New York Times.
Συγκεκριμένα, ο ιάπωνας πρωθυπουργός ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να παραμείνει ενωμένη απέναντι στην Πιονγιάνγκ, καθώς και ενισχύσει της κυρώσεις της εναντίον της, μετά τις επανειλημμένες εκτοξεύσεις πυραύλων που έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα.
Το άρθρο του Abe δημοσιεύθηκε λίγο πριν τη συνάντηση των παγκόσμιων ηγετών στη Νέα Υόρκη, για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος της Πιονγιάνγκ.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή (15/9) η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου πάνω από την Ιαπωνία, ενώ παρά τις διεθνείς πιέσεις, εξακολουθεί να αναπτύσσει το πυρηνικό της πρόγραμμα.
«Τέτοιου είδους δοκιμές αποτελούν παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, ενώ παράλληλα δείχνουν ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί πλέον να στοχεύσει τις ΗΠΑ ή την Ευρώπη», σχολίασε ο Abe, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «η διπλωματία και ο διάλογος δε θα λειτουργήσουν με τη Βόρεια Κορέα και η συντονισμένη πίεση ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των απειλών που θέτει».
Την περασμένη εβδομάδα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού ενέκρινε ομόδωνα το ένατο ψήφισμα κυρώσεων από το 2006, το οποίο σχετίζεται με τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα της Πιονγιάνγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης