Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται η στερλίνα εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στη Βρετανία - Στα 1,32 δολ.

Ενισχύεται η στερλίνα εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στη Βρετανία - Στα 1,32 δολ.
Οι αναλυτές αναμένουν ο ετήσιος πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου για τον Αύγουστο 2017 να σκαρφαλώσει στο 2,8%
Ανοδικά κινείται σήμερα Τρίτη (12/9) η στερλίνα έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα επίσημα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης που αφορούν τον ετήσιο πληθωρισμό για τον Αύγουστο του 2017.
Ειδικότερα, περί τις 10:55 π.μ. το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,28% έναντι του αμερικανικού, στα 1,3201 δολ. αντισταθμίζοντας τις απώλειες που είχε καταγράψει κατά την έναρξη της εβδομάδας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ο ετήσιος πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να έχει σκαρφαλώσει στο 2,8% έναντι 2,6% τον Ιούλιο, ενώ παράλληλα θα δημοσιοποιηθούν και επίσημα στοιχεία για τις τιμές κατοικιών της χώρας.
Ωστόσο, το κύριο γεγονός της τρέχουσας εβδομάδας θα είναι η συνεδρία της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας την προσεχή Πέμπτη (14/9), όπου η διοίκηση αναμένεται να προχωρήσει σε μία περισσότερο «επιθετική» ρητορική σε ότι αφορά την πολιτική της.
«Η σερλίνα εξακολουθεί να ενισχύεται, καθώς οι αγορές λαμβάνουν περισσότερο σοβαρά το ενδεχόμενο η BoE να εγκαλείψει σταδιακά την μετριοπαθή πολιτική της», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του αναλυτή της ING, Chris Turner.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης