Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Σίγουρος για τη νίκη του στις γερμανικές εκλογές ο Schulz - Αιχμές στη Merkel για το προσφυγικό

Bild: Σίγουρος για τη νίκη του στις γερμανικές εκλογές ο Schulz - Αιχμές στη Merkel για το προσφυγικό
Oι αναποφάσιστοι φθάνουν το 46% για το λόγο αυτό πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω τις εκλογές
Φανερά αισιόδοξος εμφανίζεται ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Martin Schulz για τη νίκη του στις γερμανικές εκλογές μία μόλις ημέρα πριν από την περίφημη τηλεμαχία (Debate) με την A. Merkel.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Bild ο επικεφαλής του SPD αισιοδοξεί ότι μπορεί να βγει νικητής από την εκλογική αναμέτρηση στις 24 Σεπτεμβρίου λέγοντας ότι «οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 46%.
Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω τις εκλογές».
Ο M. Schulz επέρριψε λάθη στην διαχείριση στην έξαρση του προσφυγικού τον Σεπτέμβριο του 2015 υπογραμμίζοντας ότι «το λάθος της Merkel ήταν ότι δεν βρίσκονταν σε επικοινωνία με τους ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά ότι τους ενημέρωσε εκ των υστέρων (σσ. για το άνοιγμα των γερμανικών συνόρων σε πρόσφυγες).
Έτσι χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία λένε σήμερα πως, τότε κανείς δεν μας ρώτησε, το πρόβλημα είναι αποκλειστικά γερμανικό».
Σε ερώτημα που θα διαχειρίζονταν ο ίδιος το προσφυγικό το 2015, ο Schulz είπε στην Bild:
«Θα έλεγα στους ευρωπαίους εταίρους ότι δεν μπορούν όλοι οι πρόσφυγες να πάνε σε Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα. Είτε θα γίνει δίκαιη κατανομή σε όλες τις χώρες-μέλη είτε η Γερμανία θα θέσει εν αμφιβόλω τον προϋπολογισμό της ΕΕ», υπογράμμισε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών.
Όσον αφορά την αυριανή τηλεμαχία ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το ότι πριν τις εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου θα γίνει μόνο ένα Debate.
Από την πλευρά της η A. Merkel δεν δείχνει να αισθάνεται πίεση ενόψει της τηλεμαχίας.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Rheinische Post τόνισε ότι δεν της είναι βάρος το γεγονός ότι περίπου 7 εκ. τηλεθεατές θα επηρεαστούν από την αυριανή τηλεμαχία στο πως θα ψηφίσουν.
Απαντώντας σε ερώτηση για το προσφυγικό η καγκελάριος τόνισε ότι «πρωταρχικός στόχος είναι η υπογραφή προσφυγικών συμφωνιών με χώρες της βόρειας Αφρικής».
Και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει με τη βοήθεια αναπτυξιακής πολιτικής να δοθεί στους πληθυσμούς μια προοπτική έτσι ώστε να μην πέφτουν θύματα διακινητών».
Συνέντευξη της καγκελάριο φιλοξενεί και το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Der Spiegel, στο οποίο η Merkel λέει ότι ήδη από τον περυσινό Νοέμβριο άρχισε να σκέπτεται σοβαρά αν θα έπρεπε να διεκδικήσει μια ακόμα θητεία στην καγκελαρία.
«Δεν ήταν σε καμία περίπτωση δεδομένο για μένα ότι θα είμαι και πάλι υποψήφια», υπογράμμισε η καγκελάριος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης