Διεθνή

Duterte (πρόεδρος Φιλιππίνων): Η αστυνομία μπορεί να σκοτώνει τους «ηλίθιους» που αντιστέκονται στη σύλληψη

Duterte (πρόεδρος Φιλιππίνων): Η αστυνομία μπορεί να σκοτώνει τους «ηλίθιους» που αντιστέκονται στη σύλληψη
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων έδωσε εντολή στην αστυνομία να σκοτώνει όσους αντιστέκονται στη σύλληψη
Η αστυνομία έχει τη δυνατότητα να σκοτώνει τους «ηλίθιους» που αντιστέκονται βίαια στη σύλληψη, είπε σήμερα (28/8/2017) στην αστυνομία, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte, δύο ημέρες αφού εκατοντάδες άνθρωποι κήδευσαν ένα έφηβο ο οποίος δολοφονήθηκε σε διαμαρτυρία κατά του θανατηφόρου πολέμου κατά των ναρκωτικών.
Ο Duterte συναντήθηκε με τους γονείς του μαθητή, του 17χρονου Kian Loyd delos Santos, στο προεδρικό μέγαρο στη Μανίλα τη Δευτέρα (28/8/2017), δήλωσαν αξιωματούχοι.
Οι λεπτομέρειες της συνάντησης δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες.
Νωρίτερα, ο Duterte έσπασε στο μέσο του δρόμου μέσα από μια προετοιμασμένη ομιλία στο νεκροταφείο του Ήρωα στα περίχωρα της Μανίλα και απάντησε σε αυτοσχέδιες παρατηρήσεις στον Jovie Espenido, αρχηγό της αστυνομίας μιας πόλης στο νότο, όπου ο δήμαρχος σκοτώθηκε σε μια επιδρομή κατά των ναρκωτικών.
«Το καθήκον σου απαιτεί να ξεπεράσεις την αντίσταση του ατόμου που συλλαμβάνεις... αν αντιστέκεται και είναι βίαιος... είσαι ελεύθερος να σκοτώσεις τους ηλίθιους, αυτή είναι η εντολή μου σε εσένα», δήλωσε ο Duterte στον επικεφαλής της αστυνομίας σε πόλη στο Νότο, όπου ο δήμαρχος σκοτώθηκε σε επιδρομή κατά των ναρκωτικών.
Ο Duterte πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπεται η «δολοφονία και ανθρωποκτονία και οι παράνομες δολοφονίες» και ότι η αστυνομία έπρεπε να υπερασπίζεται το κράτος δικαίου κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της.
Η Duterte εξαπέλυσε τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Ιούνιο έπειτα από μια προεκλογική εκστρατεία στην οποία ορκίστηκε να χρησιμοποιήσει θανατηφόρες δυνάμεις για να εξαλείψει το έγκλημα και τα ναρκωτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης