Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Προβληματισμένοι οι Γερμανοί ψηφοφόροι ενόψει εκλογών - Απώλειες για Merkel και Schulz ενισχύεται το Afd

Bild: Προβληματισμένοι οι Γερμανοί ψηφοφόροι ενόψει εκλογών - Απώλειες για Merkel και Schulz ενισχύεται το Afd
Merkel και Schulz βλέπουν το ποσοστό τους να μειώνεται κατά 1% τον τελευταίο μήνα ενώ οι ψηφοφόροι μετακινήθηκαν στους Φιλελεύθερους και την ακροδεξιά 
Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι γερμανοί ψηφοφόροι ένα μόλις μήνα πριν από τις γερμανικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.
Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Enmid, για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, δείχνει ότι τα μεγάλα κόμματα μειώνουν τα ποσοστά τους ενώ ενισχύονται οι Φιλελεύθεροι (FDP) και το ακροδεξιό κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD).
Οι Xριστιανοδημοκράτες της A. Merkel και οι σύμμαχοί τους της Βαυαρίας (CDU/CSU) χάνουν για πρώτη φορά τους τελευταίους δύο μήνες 1% χωρίς όμως να αυξάνεται το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).
Το 38% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, απάντησε ότι «εάν γίνονταν αυτή την Κυριακή οι εκλογές θα ψήφιζε την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU), δηλαδή 1% λιγότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοσκόπηση, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) το 23% (επίσης -1%).
Απώλειες 1% καταγράφουν και οι Πράσινοι (Die Gruenen), αφού σήμερα θα τους ψήφιζε το 7% (έναντι 8%)
Αντίθετα, οι Φιλελεύθερο (FDP) και η "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD), αυξάνουν τα ποσοστά τους κατά μια μονάδα.
Το FDP θα το ψήφιζε σήμερα το 9% των ερωτηθέντων (αντί του 8% της προηγούμενης δημοσκόπησης) και το AfD to 8% (αντί 7%).
Σταθερό παραμένει το ποσοστό του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), το οποίο θα ψήφιζε το 9% των ψηφοφόρων.
Σύμφωνα με τα ποσοστά αυτά την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων καταλαμβάνουν το Φιλελεύθερο κόμμα FDP και η Αριστερά (Die Linke) με 9% και ακολουθούν το AfD με 8%, ενώ οι Πράσινοι με 7% έρχονται τελευταίοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης