Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Oliver Stone κατακεραυνώνει την «απέραντη ανοησία» των ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία

tags :
O Oliver Stone κατακεραυνώνει την «απέραντη ανοησία» των ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία
Xαρακτηρίζει «παραπλανητική» την αντιπαράθεση με τη Ρωσία
Ο διάσημος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών εκφράζει την αντίθεσή του στις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας.
Με ανάρτησή του στο Facebook υποστηρίζει ότι, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν επιτελούν το έργο τους ενώ χαρακτηρίζει «παραπλανητική» την αντιπαράθεση με τη Ρωσία. 
Υπενθυμίζεται, πως οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας εγκρίθηκαν με ψήφους 419-3 στο Κογκρέσο. Ακολούθησε η ψηφοφορία στη Γερουσία με ψήφους 98-2.
Παρά την τεχνολογική ανάπτυξη και όλες τις εταιρείες μας (Apple, Microsoft) δεν μπορούμε να δεχθούμε καν την πιθανότητα ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών μας δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και ίσως απλά μας παραπλανούν σκοπίμως για να συνεχίσουν τον «ψεύτικο πόλεμο» με τη Ρωσία, αναφέρει ο διάσημος σκηνοθέτης.
Ή μήπως, μπορούμε να φανταστούμε πως η Ρωσία μπορεί να μην είναι αυτή που επένδυσε στην καταστροφή της φανταστικής δημοκρατίας μας με τέτοιο ευρύ κακόβουλο λογισμικό.
«Αποδέχομαι την παρακμή των ΗΠΑ.
Αυτό είναι δεδομένο - άλλωστε, συγκρίνετε το κατεστραμμένο Μετρό της Νέας Υόρκης με εκείνο της Μόσχας, που παρέχει άψογες υπηρεσίες. 
«Αυτές οι κυρώσεις, τις οποίες ελπίζω η Ευρώπη ανεξάρτητα να κρίνει και να απορρίψει, είναι εξίσου ανόητες με το να δίνουν μετάλλια σε στρατηγούς που συνεχίζουν να χάνουν πολέμους», επισημαίνει ο Oliver Stone. 
«Αυτή η ρωμαϊκή αλαζονεία, όπως η τύφλωση, ζητάει ένα άλλο Βιετνάμ, ένα άλλο Ιράκ.
Η καταστροφή της περηφάνιας μας θα ήταν μια χάρη που μπορούσαν να μας κάνουν οι θεοί.
Μπορώ να συνεχίσω - αλλά είμαι θυμωμένος όπως μπορείτε να διαπιστώσετε. Έτσι ποιο είναι το νόημα να πηγαίνεις στα παράθυρα και να ουρλιάζεις, ακόμα κι αν ήμουν στην τηλεόραση;» διερωτάται ο Αμερικανός σκηνοθέτης.
«Τώρα συνειδητοποιώ, πως άνθρωποι με εξουσία άρχισαν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, μη μπορώντας να διανοηθούν πως θα εξελισσόταν.
Περίμεναν, ότι θα τελειώσει σε μερικές εβδομάδες.
Όλοι ξέρουμε τη συνέχεια» επισημαίνει ο Αμερικανός σκηνοθέτης εκφράζοντας την ελπίδα ο Αύγουστος του 2017 να μη μοιάζει με το καλοκαίρι του 1914 (σ.σ. ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος είχε ξεκινήσει στις 28 Ιουλίου 1914).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης