Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Al - Jazeera προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά του Ισραήλ να κλείσει τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου

tags :
To Al - Jazeera προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά του Ισραήλ να κλείσει τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα (6/8) την πρόθεσή του να κλείσει τα γραφεία του Al-Jazeera , το οποίο οι ισραηλινές αρχές κατηγορούν για υποκίνηση βίας
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Al- Jazeera κατά της απόφασης του Ισραήλ να κλείσει τα γραφεία του.
«Το Al-Jazeera καταγγέλλει το μέτρο αυτό εκ μέρους ενός κράτους που ισχυρίζεται ότι είναι η μοναδική δημοκρατία στη Μέση Ανατολή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσει προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του μέτρου.
Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα (6/8) την πρόθεσή του να κλείσει τα γραφεία του Al-Jazeera , το οποίο οι ισραηλινές αρχές κατηγορούν για υποκίνηση βίας.
Το Ισραήλ κατηγορεί το δίκτυο για έλλειψη αντικειμενικότητας στην κάλυψη της διένεξης με τους Παλαιστίνιους.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu  είχε ανακοινώσει στα τέλη του Ιουλίου 2017 ότι ήθελε να διώξει το Al-Jazeera κατηγορώντας το ότι υποδαυλίζει την ένταση στη διένεξη για τους ιερούς τόπους στην Ιερουσαλήμ.
«Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι είναι το μοναδικό δημοκρατικό κράτος στη Μέση Ανατολή και επαίρεται γι΄αυτό, αλλά , με την απόφασή του, ακολουθεί τον δρόμο των δικτατοριών που δεν αναγνωρίζουν την ελευθερία της έκφρασης και της ενημέρωσης», δήλωσε στο AFP το στέλεχος του τηλεοπτικού δικτύου, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή του για το γεγονός ότι ο ισραηλινός υπουργός Επικοινωνιών δικαιολόγησε την απόφαση χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα των «χωρών του αποκλεισμού, της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν».
Ο υπουργός Επικοινωνιών δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι «τον τελευταίο καιρό, σχεδόν όλες οι χώρες της περιοχής, κυρίως η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και η Ιορδανία, έχουν φθάσει στο συμπέρασμα ότι το Al-Jazeera υποκινεί σε τρομοκρατία και θρησκευτικό εξτρεμισμό».
«Η κάλυψη των γεγονότων στα παλαιστινιακά εδάφη είναι επαγγελματική και αντικειμενική και οι Ισραηλινοί το έχουν αναγνωρίσει παραπάνω από μία φορά διότι φροντίζουμε να παρουσιάζουμε τις απόψεις και τις αντίθετές τους», απάντησε ο εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης