Τελευταία Νέα
Διεθνή

Birol (IEA): H αγορά πετρελαίου θα εξισορροπηθεί κατά τη διάρκεια του β’ 6μηνου του 2017

tags :
Birol (IEA): H αγορά πετρελαίου θα εξισορροπηθεί κατά τη διάρκεια του β’ 6μηνου του 2017
Περαιτέρω αυξήσεις της παραγωγής μεταξύ βασικών παραγωγών θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν τη διαδικασία αυτή, δήλωσε ο επικεφαλής του ΙΕΑ
Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου αναμένεται να εξισορροπηθεί κατά το β’ εξάμηνο του 2017, αλλά περαιτέρω αυξήσεις της παραγωγής μεταξύ βασικών παραγωγών, όπως η Νιγηρία και η Λιβύη, θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν τη διαδικασία αυτή, δήλωσε σήμερα (4/7/2017) ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), Fatih Birol.
Ο Birol δήλωσε ότι ορισμένοι βασικοί παραγωγοί, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης και της Νιγηρίας, αύξησαν σημαντικά την παραγωγή τους κατά τους τελευταίους μήνες.
«Στο σημερινό πλαίσιο, βλέπουμε την επανεξισορρόπηση της αγοράς στο β’ εξάμηνο του έτους, αλλά εάν η παραγωγή αυξηθεί σε ορισμένους από τους βασικούς παραγωγούς, αυτό μπορεί να αλλάξει την εικόνα», δήλωσε ο Birol στο περιθώριο εκδήλωσης του Ινστιτούτου Ενέργειας.
«Ό,τι και αν κάνει ο ΟΠΕΚ, αν οι τιμές ανέβουν, θα υπάρξει μια απάντηση από τους παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης