Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ανέκαμψε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούνιο 2017 - Στις 50,4 μονάδες ο PMI

Κίνα: Ανέκαμψε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούνιο 2017 - Στις 50,4 μονάδες ο PMI
Οι υποδείκτες των νέων παραγγελιών και της παραγωγής σημείωσαν αμφότεροι σημαντική άνοδο
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στην Κίνα τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με τον δείκτη Caixin ο οποίος έρχεται να επιβεβαιώσει τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI σκαρφάλωσε στις 50,4 μονάδες, έναντι 49,6 μονάδων την προηγούμενη εβδομάδα, ξεπερνώντας με αυτόν τον τρόπο το όριο των 50 μονάδων, το οποίο διαχωρίζει την ανάπτυξη από την συρρίκνωση.
Οι υποδείκτες των νέων παραγγελιών και της παραγωγής σημείωσαν αμφότεροι σημαντική άνοδο, ενώ περαιτέρω ενίσχυση κατέγραψαν και οι τιμές εισαγωγών και εξαγωγών.
Ωστόσο, ο όγκος των αποθεμάτων και των τετελεσμένων προϊόντων κατέγραψε συρρίκνωση, καταδεικνπυοντας ότι οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να είναι περισσότερο προσεκτικές σε ότι αφοράν την ανασύσταση του αποθέματος.
«Με βάση τις τάσεις των αποθεμάτων και την εμπιστοσύνη γύρω από τη μελλοντική παραγωγή, τα στοιχεία του Ιουνίου αποτελούν περισσότερο μία προσωρινή ανάκαμψη, ενώ η οικονομική τάση θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί κατά το προσεχές διάστημα», υπογραμμίζει ο οικονομολόγος του CEBM Group, Zhengsheng Zhong.
Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή (30/6) ο επίσημος δείκτης PMI της κυβέρνησης ανέφερε ότι ο κλάδος ενισχύθηκε περαιτέρω, στις 51,7 μονάδες γον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης