Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economist: Ελλάδα και Γερμανία στις πρώτες θέσεις της εθελοντικής αιμοδοσίας παγκοσμίως

Economist: Ελλάδα και Γερμανία στις πρώτες θέσεις της εθελοντικής αιμοδοσίας παγκοσμίως
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πιο «δημοφιλής» στις πλούσιες χώρες αλλά όχι σε όλες
Παρά τα επτά χρόνια μνημονίων και πολύ σκληρών μέτρων λιτότητας που έχουν εκτός των άλλων έχουν διαταράξει και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, οι Έλληνες φαίνεται ότι δεν έχουν χάσει την άνθρωπια τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αιμοδοσίας στις 14 Ιουνίου, το περιοδικό Economist, η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση όσον αφορά στην εθελοντική αιμοδοσία ανά τον κόσμο, ενώ ακολουθεί η Γερμανία.



Όπως προκύπτει, η εθελοντική αιμοδοσία σε σχέση με τον πληθυσμό μιας χώρας συσχετίζονται έντονα με τον πλούτο.
Αλλά μεγάλο ρόλο παίζει και το που βρίσκεται μια χώρα.
Τα ποσοστά εθελοντικής αιμοδοσίας στις χώρες της Μέσης Ανατολής είναι δύο με τρεις φορές χαμηλότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα σε παρόμοιες πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες.
Επίσης, οι Ευρωπαίοι είναι πιο δραστήριοι εθελοντές αιμοδότες από ό,τι οι λατινοαμερικανοί.
Σε μέρη όπου αυτή η πρακτική δεν είναι τόσο γνωστή, όταν προκύπτει πρόβλημα αντιμετωπίζεται από αμειβόμενους δότες ή συγγενείς εκείνων που χρειάζονται μεταγγίσεις.
Επισημαίνεται ότι σχεδόν το 30% της εθελοντικής αιμοδοσίας παρατηρείται στην Ευρώπη, που αποτελεί το 1/10 του παγκόσμιου πληθυσμού.
Η υποσαχάρια Αφρική, που έχει μεγαλύτερο μερίδιο του παγκόσμιου πληθυσμού, αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 5% της αιμοδοσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης