Τελευταία Νέα
Διεθνή

Frankfurter Runschau: Θα σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα μετά την τελευταία συμφωνία του Eurogroup;

Frankfurter Runschau: Θα σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα μετά την τελευταία συμφωνία του Eurogroup;
Για να λάβει τη χρηματοδότηση η Ελλάδα έκανε δεκτές τις μεταρρυθμίσεις για την αγορά εργασίας, την κατάργηση της προστασίας της εργασίας, του κατώτατου μισθού και τις μαζικές απολύσεις
«Μετά από επτά χρόνια συνεχούς κρίσης ελπίζει Ελλάδα για να σταθεί και πάλι στα πόδια της σύντομα. Όμως, η συμφωνία του Europroup (15/6) για τη νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας είναι πραγματικά μια επανάσταση;» διερωτάται σε δημοσίευμα της η γερμανική Frankfurter Runschau.
«Η Ελλάδα θα λάβει επιπλέον 8,5 δισ ευρώ από το τρέχον τρίτο πακέτο διάσωσης από τους πιστωτές της μετά τη συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης με τον W. Schaeuble (CDU) να κάνει λόγο για μια «συνολική λογική γραμμή» υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.
Ωστόσο σχολιάζει το γεγονός ότι η ΕΕ αναζητά μια πορεία σταθερότητας και ανάπτυξης για την Ελλάδα καθώς υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τις οικονομικές παροχές προς την χώρα μετά και τη νέα χρηματοδότηση.
«Τα 8,5 δις προέρχονται από τον ESM, το Ταμείο διάσωσης του ευρώ, όμως τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν στους Έλληνες καθώς με το 90% των χρημάτων αποπληρώνεται το συσσωρευμένο χρέος της χώρας».
Ως προϋπόθεση για να λάβει την νέα οικονομική ενίσχυση η Αθήνα παρέδωσε μια λίστα 140 μέτρων με γνώμονα την παράταση της λιτότητας και τη μείωση συντάξεων και νέων φόρων που σημαίνει περεταίρω μείωση των εσόδων των Ελλήνων κατά 475 ευρώ το μήνα.
Επιπλέον, η κυβέρνηση έκανε δεκτές τις μεταρρυθμίσεις για την αγορά εργασίας, οι οποίες είχαν ως στόχο την αποδυνάμωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και την κατάργηση της προστασίας της εργασίας, των απεργιών, του κατώτατου μισθού και τις μαζικές απολύσεις.
Έτσι, το Eurogroup προσαρμόζει τους κανόνες του για την Ελλάδα ώστε οι «βέλτιστες πρακτικές» να δημιουργήσουν ώθηση της ανταγωνιστικότητας της.
Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ωστόσο ότι για «την εξυπηρέτηση του χρέους η Αθήνα υπέγραψε «ρήτρα ανάπτυξης» σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα θα πληρώσει λιγότερο για την εξυπηρέτηση του χρέους, όταν η οικονομία της δεν είναι ισχυρή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης