Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ικανοποίηση της Κομισιόν για τη συμφωνία στο Eurogroup – «Θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη»

Ικανοποίηση της Κομισιόν για τη συμφωνία στο Eurogroup – «Θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη»
Ο πρόεδρος Juncker, διαδραμάτισε προσωπικά αποφασιστικό ρόλο στη διευκόλυνση της τελικής συμφωνίας, σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο Dombrovskis και τους επιτρόπους Moscovici και Creţu
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε σήμερα (16 Ιουνίου) την ικανοποίησή της για τη «σημαντική συμφωνία που επιτεύχθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Eurogroup, στο Λουξεμβούργο», η οποία, όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η Κομισιόν, θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη της Ελλάδας, θα τονώσει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις και θα επιτρέψει στη χώρα να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Jean Claude Juncker, διαδραμάτισε προσωπικά αποφασιστικό ρόλο στη διευκόλυνση της εν λόγω τελικής συμφωνίας, σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο Waldis Dombrovskis και τους επιτρόπους Pierre Moscovici και Corina Creţu, σημειώνεται.
«(Η συμφωνία) Αντιπροσωπεύει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της υιοθετώντας ένα σημαντικό πακέτο μεταρρυθμίσεων»
Ο Pierre Moscovici δήλωσε πως «είναι πραγματικά καλά νέα.
Μετά από μήνες συζητήσεων, έχουμε καταλήξει σε μια συνολική συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αλλάξει πορεία μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους πολίτες της.
Η επιτυχία της χθεσινής νύχτας κατέστη δυνατή από όλους τους εταίρους που αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και ενεργούν προς το γενικό συμφέρον».
Επισημαίνεται πως η Επιτροπή πρότεινε ένα σύνολο μέτρων για την κινητοποίηση μέχρι 35 δισ. ευρώ την περίοδο 2014-2020, στα πλαίσια διαφόρων προγραμμάτων χρηματοδότησης της Ε.Ε., εκ των οποίων 11 δισ. ευρώ έχουν ήδη ληφθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης