Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Τέλος στη «φιλία» Tesla και Toyota – Ξανά στον ανταγωνισμό, μετά την πώληση του μεριδίου

Credit Suisse: Τέλος στη «φιλία» Tesla και Toyota – Ξανά στον ανταγωνισμό, μετά την πώληση του μεριδίου
«Τώρα η Toyota πρέπει να ανακτήσει τη χαμένη θέση της»
Το «love story» μεταξύ Tesla και Toyota έχει πλέον τελειώσει, με τις εταιρείες να έχουν μπει για τα καλά σε ανταγωνιστικό πνεύμα, καθώς και οι δύο ειδικεύονται στα ηλεκτρικά οχήματα.
«Η Toyota είχε αρχικά μια ισχυρή φήμη σχετικά με τα υβριδικά ηλεκτρικά οχήματά της.
Πλέον η αγορά τις θεωρεί (τις δύο εταιρείες) οπαδούς των ηλεκτρικών οχημάτων αλλά, ίσως, την Tesla ως ηγέτη.
Τώρα η Toyota πρέπει να ανακτήσει τη χαμένη θέση της», σχολιάζει σχετικά ο Masahiro Akita, αναλυτής της Credit Suisse.
Η Toyota πούλησε το 2016 όλες τις μετοχές που κατείχε στην πρωτοπόρο αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk, αποκαλώντας την κίνηση ως «μέρος μιας τακτικής αναθεώρησης των επενδύσεων» του ιαπωνικού κολοσσού.
Η Toyota και η Tesla ανακοίνωσαν για πρώτη φορά τη συνεργασία τους τον Μάιο του 2010, ένα μήνα πριν την αρχική δημόσια προσφορά της Tesla.
Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν σε μια εποχή που οι ηγέτιδες αυτοκινητοβιομηχανίες ανταγωνίζονταν για να εξελίξουν μοντέλα πιο φιλικά προς το περιβάλλον.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Toyota συμφώνησε να αγοράσει 50 εκατομμύρια δολάρια μετοχών της Tesla ενώ και οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να συνεργαστούν στην εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων.
Η Tesla αγόρασε επίσης ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης στην Καλιφόρνια που ήταν μέρος μιας κοινοπραξίας μεταξύ της Toyota και της General Motors.
Η παραγωγή των μοντέλων Toyota RAV4 με τους ηλεκτρικούς κινητήρες Tesla ξεκίνησε σύντομα, αλλά η εταιρική σχέση φέρεται να «έσπασε» πριν από το τέλος του 2014.
Η Toyota ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2016 ότι εντείνει τις δικές της προσπάθειες στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, δημιουργώντας ένα ειδικό τμήμα για την ανάπτυξή τους, χωρίς να υπάρχει καμιά αναφορά στην Tesla.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης