Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ούγγρος πρωθ.): Οι ΜΚΟ του George Soros στην Ουγγαρία λειτουργούν με μεθόδους μαφίας

Orban (Ούγγρος πρωθ.): Οι ΜΚΟ του George Soros στην Ουγγαρία λειτουργούν με μεθόδους μαφίας
Τα σχόλια του ούγγρου πρωθυπουργού έρχονται ως απάντηση στις κατηγορίες του Soros περί «κράτους διαφθοράς»
Την προώθηση της νομοθεσίας κατά την οποία θα εξετάζονται λεπτομερέστερα οι ξένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ουγγαρία, αναμένεται να επιταχύνει ο πρωθυπουργός της χώρας, Viktor Orban, προκειμένου να αποτρέψει τους λειτουργία τους ως δίκτυα «μαφιόζικου τύπου».
Κύριος στόχος του Orban αποτελούν οι οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τον ουγγρικής καταγωγής δισεκατομμυριούχο George Soros, ο οποίος έχει κατακρίνει αρκετές φορές την πολιτική της ουγγρικής κυβέρνησης απέναντι στο προσφυρικό και μεταναστευτικό ζήτημα, γεγονός που εμποδίζει παράλληλα το έργο των ακτιβιστικών οργανώσεων.
Μάλιστα, χθες (1/5) ο Soros δήλωσε ότι θαυμάζει «τον θαρραλέο τρόπο με τον οποίο οι Ούγγροι αντιστάθηκαν στην εξαπάτηση και τη διαφθορά του κράτους μαφίας που έχει καθιερώσει ο Orban», με τον τελευταίο να εκλαμβάνει τα εν λόγω σχόλια ως «κήρυξη πολέμου».
«Πρόκειται αναμφίβολα για μία δήλωση που συνιστά κήρυξη πολέμου», τόνισε ο Orban σε κρατικό ραδιόφωνο της χώρας, για να περάσει στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι «το μόνο δίκτυο που λειτουργεί με μεθόδους μαφίας και χωρίς διαφάνεια στην Ουγγαρία είναι αυτό του Soros».
«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να επιμείνουμε και γι αυτό επιμένω και εγώ προσωπικά στη λήψη απόφασης του κοινοβουλίου για τη διαφάνεια αυτών των οργανώσεων», πρόσθεσε ο Orban.
Σημειώνεται ότι οι επικριτές του Orban τονίζουν ότι η εν λόγω κίνηση απέναντι στις ΜΚΟ αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειάς του να καταπνίξει τις αντίθετες φωνές και να θέσει τους ανεξάρτητους θεσμούς υπό στενότερο κυβερνητικό έλεγχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης