Τελευταία Νέα
Διεθνή

Faber (επενδυτής): Η αγορά είναι μια φούσκα - Οι επενδυτές θα χάσουν το 50% της περιουσίας τους

tags :
Faber (επενδυτής): Η αγορά είναι μια φούσκα - Οι επενδυτές θα χάσουν το 50% της περιουσίας τους
"Είμαστε κάπου μεταξύ 1999 και 2000", τόνισε αναφερόμενος στην τεχνολογική φούσκα και την επακόλουθη κατάρρευση της
Ο γνωστός επενδυτής Marc Faber, γνωστός ως Dr. Doom για τις ζοφερές απόψεις του, πιστεύει ότι οι αγορές των ΗΠΑ βρίσκονται στη μέση μιας γιγαντιαίας φούσκας και όταν έρθει η ημέρα της πτώσης, οι επενδυτές πιθανότατα θα χάσουν το ήμισυ των χρημάτων τους.
"Υπάρχει μια φούσκα σε όλα"., δήλωσε ο Faber κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNBC.
Η ζοφερή πρόγνωσή του δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη για όποιον παρακολουθεί τον Faber όλα αυτά τα χρόνια.
"Είμαστε κάπου μεταξύ 1999 και 2000", τόνισε, αναφερόμενος στην τεχνολογική φούσκα και την επακόλουθη κατάρρευση της.
"Μια μέρα αυτή η φούσκα θα τελειώσει", είπε ο Faber. Όταν συμβεί αυτό, οι άνθρωποι θα χάσουν το 50% του ενεργητικού τους.
Οι ανησυχίες για τις υψηλές αποτιμήσεις στις ΗΠΑ αυξάνονται δεδομένου ότι οι δείκτες S&P 500 και  Dow Jones Industrial Average καταγράφουν διψήφια κέρδη από τον Νοέμβριο, με την ελπίδα ότι η προεδρία του Προέδρου Donald Trump θα εγκαινιάσει μια πιο φιλική επιχειρηματική πολιτική.
"Δεν διαφωνώ ότι ο Trump είναι καλός για τις αγορές και την οικονομία αλλά ορισμένες από τις πολιτικές του δεν είναι ευνοϊκές για τις ΗΠΑ", δήλωσε ο Faber.
Πράγματι, η ευφορία που που υπήρχε στην αγορά από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου έχει ξεθωριάσει, καθώς ο Trump αγωνίζεται να εφαρμόσει πολλές από τις υποσχεμένες πολιτικές του.
Ωστόσο, οι περισσότεροι αναλυτές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η αγοράς παραμένει "bullish".
O Faber πιστεύει ότι θα έρθει μια μέρα όπου οι τεχνολογικοί γίγαντες Tesla, Amazon, Netflix θα σημειώσουν πτώση 10% σε μία συνεδρίαση.
Και οι τρεις μετοχές έχουν ξεπεράσει την ευρύτερη αγορά, βοηθώντας το Nasdaq να καταγράψει κέρδη σχεδόν το 20% τους τελευταίους έξι μήνες.
"Δεν καταλαβαίνω γιατί η μεταβλητότητα είναι τόσο χαμηλή, αλλά όταν τα αποθέματα ανεβαίνουν καθώς αυξάνεται η αστάθεια, αυτό θα είναι ένα σημάδι ότι κάτι αλλάζει", είπε.
Ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE VIX, ο οποίος μετρά τις προσδοκίες των επενδυτών για μεταβλητότητα τις επόμενες 30 ημέρες, κινήθηκε ποτονικά με μέσο όρο 10,89 τον Μάιο το χαμηλότερο από τον Νοέμβριο του 2006, σύμφωνα με το Dow Jones Data Group.
Ο Faber προτιμά τα αμερικανικά ομόλογα δεδομένου ότι εγγυώνται μια "ορισμένη απόδοση" και ιδιαίτερα λόγω των σχεδόν μηδενικών επιτοκίων στην Ιαπωνία και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.
Επίσης προτιμά τα ευρωπαϊκές μετοχές και τον χρυσό και το 90% των επενδύσεών του είναι σε μετοχές και ομόλογα αναδυόμενων αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης