Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz: Ο Trump είναι καταστροφέας όλων των δυτικών αξιών - Δεν πρέπει να υποταχθούμε στη λογική του

Schulz: Ο Trump είναι καταστροφέας όλων των δυτικών αξιών - Δεν πρέπει να υποταχθούμε στη λογική του
Νωρίτερα σήμερα (30/5/2017) ο Trump επέκρινε τη Γερμανία για το εμπορικό της πλεόνασμα και τα επίπεδα στρατιωτικών δαπανών
Για την καταστροφή των αξιών της Δύσης και υπονόμευση της διεθνούς συνεργασίας κατηγόρησε τον Donald Trump, ο Martin Schulz.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, ο Κεντροαριστερός υποψήφιος για τη γερμανική καγκελαρία δήλωσε ότι ο Trump ήταν «ο καταστροφέας όλων των δυτικών αξιών», προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπονόμευε την ειρηνική συνεργασία των εθνών με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την ανοχή.
«Οφείλει κάποιος να εναντιωθεί σε έναν τέτοιο άνθρωπο και την ιδεολογία του, (αυτή) του επανεξοπλισμού», πρόσθεσε ο Schulz.
Επισημαίνεται ότι νωρίτερα σήμερα (30/5/2017) ο Αμερικανός πρόεδρος επέκρινε τη Γερμανία για το εμπορικό της πλεόνασμα και τα επίπεδα στρατιωτικών δαπανών.
Εν τω μεταξύ, σε άρθρο του στη Tagesspiegel, ο Schulz υποστηρίζει ότι η λογική του Trump ήταν «πολιτικός εκβιασμός αντί διεθνούς διπλωματίας».
«Εμείς οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να υποταχθούμε στη λογική των εξοπλισμών ενός Donald Trump», προσθέτει, αναφερόμενος στην απαίτηση του Αμερικανού προέδρου να αυξήσουν οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ τις αμυντικές τους δαπάνες.
Ο Martin Schulz επικρίνει επίσης τον κ. Trump, επειδή δεν έχει ταχθεί ακόμα υπέρ της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. «Το ότι ο Donald Trump ταλαντεύεται μεταξύ καταγγελίας και επαναδιαπραγμάτευσης είναι ένα καταστροφικό μήνυμα», τονίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης