Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με οριακές μεταβολές έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - «Βουτιά» 2% για τον ιταλικό FTSE MIB

Με οριακές μεταβολές έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - «Βουτιά» 2% για τον ιταλικό FTSE MIB
Τραπεζικές πιέσεις στο ιταλικό χρηματιστήριο, εν μέσω του αυξημένου ρίσκου για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο του 2017
Με οριακές μεταβολές έκλεισαν σήμερα (29/05/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από μια υποτονική συνεδρίαση, λόγω της αργίας σε Λονδίνο και Wall Street, με το ιταλικό χρηματιστήριο να καταγράφει, ωστόσο, «βουτιά», εν μέσω φόβων για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο του 2017.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί μετά τη Σύνοδο της G7 της περασμένης εβδομάδας και την αποτυχία να καταγραφεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα, με τις αγορές να αποτιμούν την πρώτη περιοδεία του αμερικανού προέδρου Donald Trump σε ευρωπαϊκό έδαφος, η οποία ανέδειξε το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στις δύο όχθες του Ατλαντικού.
Έτσι, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με μικρή άνοδο 0,21%, στις 12.628,95 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με οριακές απώλειες 0,08%, στις 5.332,47 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 έκλεισε μόλις κατά 0,02% χαμηλότερα, στις 3.578,46 μονάδες.
Εν τω μεταξύ, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο «βούλιαξε» κατά 2,01% και έκλεισε στις 20.783,82 μονάδες, με το ιταλικό χρηματιστήριο να δέχεται ισχυρές τραπεζικές πιέσεις, καθώς επέστρεψε η ανησυχία για τον τραπεζικό κλάδο, εν μέσω του αυξημένου ρίσκου για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο του 2017.
Όπως μετέδιδε το «Reuters», δημοσιεύματα του σαββατοκύριακου ανέφεραν ότι τα μεγαλύτερα κόμματα της Ιταλίας θα μπορούσαν να συγκλίνουν σε έναν αναλογικό εκλογικό νόμο, εξέλιξη η οποία θα αυξήσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών την ώρα που ενισχύεται το ρίσκο για πιθανή νίκη του κινήματος των Πέντε Αστέρων του Bebe Grillo.
Σύμφωνα με trader που επικαλείται το «Reuters», εάν περάσει ο νόμος θα αυξηθούν σημαντικά οι πιθανότητες πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο.
Στο ταμπλό η μετοχή της UBI Banca σημείωσε πτώση 4,74%, της Unicredit κατέγραψε απώλειες 4,34%, ενώ η Banco Bpm έκλεισε με πτώση 3,89%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης