Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ο Schaeuble δέχεται πιέσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας για το ελληνικό χρέος

Bloomberg: Ο Schaeuble δέχεται πιέσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας για το ελληνικό χρέος
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του κ. Gabriel έχει αμφισβητήσει εδώ και καιρό τη δημοσιονομική πειθαρχία της που έχει επιβάλει στην Ευρωζώνη το Βερολίνο, υπό την Angela Merkel
Ο Wolfgang Schaeuble δέχεται πιέσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας για να συναινέσει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σχολιάζει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, επικαλούμενο και τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Sigmar Gabriel.
Ο Σοσιαλδημοκράτης υπογράμμισε σήμερα (22 Μαΐου 2017) ότι η ελληνική πλευρά έχει τηρήσει τη συμφωνία με τους πιστωτές, καλώντας τους εταίρους να τερματίσουν τους «πολιτικούς αποκλεισμούς» και να επεξεργαστούν σχέδια για μία πιθανή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, που προβλέπεται για το 2018.
Τα παραπάνω, συνεχίζει το πρακτορείο, έρχονται σε αντίθεση με τα σημερινά λεγόμενα του Χριστιανοδημοκράτη υπουργού Οικονομικών.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του κ. Gabriel έχει αμφισβητήσει εδώ και καιρό τη δημοσιονομική πειθαρχία της που έχει επιβάλει στην Ευρωζώνη το Βερολίνο, υπό την Angela Merkel, παρά το γεγονός ότι είναι κυβερνητικοί εταίροι.
Οι διαμάχες γίνονται ακόμα πιο έντονες, όσο πλησιάζουν οι εκλογές για την καγκελαρία, στις 24 Σεπτεμβρίου 2017.
Νωρίτερα, ο κ. Gabriel δήλωσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η πλειοψηφία


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης